lørdag 3. juli 2010

Sitron- og Ingefærte

En varm drikke med masse smak av ingefær og sitron. Ingefær skal hjelpe mot både kvalme og sår hals blant mange andre ting, så denne drikken er jo fin hvis du skranter litt. Den er i grunn fin når du ikke skranter også.
Du trenger:sitron

fersk ingefær

litt sukrin

varmt vann
__________________________________________________________________

Vask sitronen godt og skjær tynne skiver. Vask ingefæren og skjær tynne skiver eller strimler av den.

Ha ingefær, sitron og litt sukrin i et stort teglass, og hell det varme vannet over. Rør rundt og la trekke i et par minutter før du drikker.For de som tåler sånt så er denne nydelig om du bytter ut sukrin med honning.3 kommentarer:

  1. Vet indere lager en te slik, koker/trekker ingefær og diverse krydder. sitron eller ei aner jeg ikke, noen har melk i etterpå vet jeg. Så det er jo bare å slå seg løs med krydder oppi der og lage en skikkelig varmende vinter-te når den tida kommer igjen!

    SvarSlett
  2. Krydder var en god ide. Kanelstang, nellikspiker, stjerneanis og/eller vaniljestang hadde sikkert vært godt.

    SvarSlett
  3. Ja mener å huske at servitøren jeg jobba med som lagde dette, kokte med kanelstang, men hva annet så jeg aldri og han prata ikke noe forståelig språk for meg dessverre!! Godt var det han bød på ihvertfall!! Du får søke litt rundt og se hva du finner av "indisk te" som frister... det var nok muligens noe chai-te-aktig, men det er vel hundre varianter på det og. Bland det som frister deg ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails