tirsdag 27. juli 2010

Sellerirotmos

Med bare 2,8 g karbohydrater per 100 gram er sellerirot unntaket som bekrefter regelen om at man ikke skal spise grønnsaker som vokser under jorden på lavkarbokost. Desverre har selleriroten gått fra å være en av de billigste grønnsakene vi hadde, til å bli en dyrere og sjeldnere grønnsak i butikken. Men nå er sellerirotsesongen rett rundt hjørnet, så da får vi håpe at det blir mer og billigere sellerirot å oppdrive, for det er jo faktisk en veldig anvendelig grønnsak. Dessuten er det en veldig god grønnsak, til tross for et ganske traust ytre. Her kommer en oppskrift på en sellerirotmos som er kjempeenkel, og som passer til alle retter der man ellers kunne spist potetmos.


Til to personer:


1/2 stor sellerirot

1 ss smør

1-2 ss creme fraîche

salt & pepper

evt. litt hakket kruspersille 
___________________________________________________________________

Skrell og rens selleriroten og kapp den i terninger. Kok terningene i vann til de er ordentlig møre.

Hell av vannet, og la sellerirotbitene stå og dampe av litt.

Tilsett smør og creme fraîche og mos selleriroten sammen med en potetmoser. Smak til med salt og pepper. 

Pynt gjerne mosen med litt hakket kruspersille før servering.


Illustrasjonsfoto: Benjamin Harrison / CC by-nc 2.0Illustrasjonsfoto: podchef / CC  by-nc-sa 2.0

 

Her har jeg servert mosen med stekt flesk og "duppe". Duppen laget jeg av litt fløte som fikk koke inn sammen med stekefettet fra lettsaltet flesk. 

6 kommentarer:

 1. Jeg synes den blir best sammen med blomkål og kokt i en fløteskvett før du moser den.
  Kjøper selleri i Sverige. Store som kålrot til en billig penge:)

  Nannah.

  SvarSlett
 2. Enig med deg Nannah. Mosen blir veldig god om man blander blomkål i den, særlig utenfor sesong når smaken på selleriroten er litt "strammere" enn når den er fersk. Men av og til må jeg ha en pause fra blomkål.

  Man kan definitivt gjøre sellerirotkupp i Sverige. Men sist jeg var i Sverige måtte jeg faktisk ut med over 40 kroner for kiloen. Synes det var stivt. Men så var det veldig god kvalitet på selleriroten sammenlignet med de inntørka småknollene de har hatt på den lokale butikken min den siste tiden. Så det var bare å lukke øynene og åpne lommeboka ;)

  Det er godt du titter innom Nannah. Det minner meg på at jeg må fråtse litt i oppskriftstråden din på lavkarbo.no. Det er alt for lenge siden sist. Det er en aldeles fantastisk deilig tråd :)

  SvarSlett
 3. Åh nå ble jeg glad! Jeg ELSKER sellerirotmos, men hadde ikke engang gidda å sjekke karboinnholdet, fordi jeg regna med det var høyt. Åh NÅ vet jeg hva JEG skal ha til middag i morgen ja! ;)

  SvarSlett
 4. Hehe, tok litt tid før tanken falt meg inn også :)

  SvarSlett
 5. Oj, yummi! Da er middagen til søndag ferdig planlagt! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails