lørdag 31. juli 2010

Gambas al Pil Pil

En absolutt vidunderlig oppskrift fra boken Til bords i Spania og Portugal av Joyce Goldstein. Servér som en del av et tapasbord, eller bare sammen med aioli og et lavkarbobrød.
 

Til to til fire personer (to middager eller fire småretter)


 
4-5 ss olivenolje
 
4 hvitløkbåter, finhakket
 
1 ts tørket rød chili, i flak
 
1 ts paprikapulver
 
500 g middels store, rensede rå scampi
 
1-2 ss nypresset sitronsaft
 
1-2 ss tørr sherry
 
salt og nymalt pepper
 
2 ss bladpersille, hakket
________________________________________________________________

Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Det er viktig at scampiene ikke får steke for lenge, for da blir de seige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og servér.

 Servér gjerne med aioli og solsikkebrød eller focaccia til å få opp all den deilige kraften med.
8 kommentarer:

 1. Høres herlig ut, dette!
  Nå har jeg din Foccacia i ovnen...veldig spent på resultatet!! :))

  Nannah

  SvarSlett
 2. Mmm, ja de er herlige :)

  Krysser fingrene for et godt resultat på focacciaen. Mitt varierer en del fra gang til gang. Men det er vel fordi jeg er fryktelig slumsete med oppskriftene og tar det meste på øyemål. Focacciaen er jo i grunn bare en videreutvikling av din oppskrift på snitter, så du kjenner jo egentlig oppskriften fra før av :)

  SvarSlett
 3. De ble virkelig fenomenalt gode, og flott brødfølelse hadde de. Mine ble en liten tanke bittre på smak, men jeg hadde en liten rest m sesamfrø ca 1dl som muligens var i eldste laget. Får du bitter smak på dine? Toppet de med hjemmelavede soltørkede tomater i olje,rosmarinkvaster,oliven og flaksalt.

  I dag har vi hatt nydelig lunch med Foccaciasandwich fylt med ost,tomat, sennep og røkt skinke.mmmmm

  Nannah.

  SvarSlett
 4. Så bra at du likte dem Nannah. Ja, det har faktisk hendt et par ganger at jeg har fått en litt bitter smak på dem. Men jeg har aldri skjønt hva det er som gjør det. Jeg har jo laget dem nogenlunde likt fra gang til gang. Skulle gjerne likt å visst hva det er som gjør at det skjer i blant. Jeg har spekulert i om det kan være bakepulveret, for det er jo egentlig det eneste som er bittert i røra, og om jeg muligens har vært litt for rundhåndet med bakepulveret de gangene det har skjedd. Men jeg vet ikke.

  Høres ut som en deilig lunsj :)

  SvarSlett
 5. Jeg tror kvaliteten på sesamfrøene er avgjørende. kansje lønner det seg å smake på dem før en bruker dem?

  Nannah.

  SvarSlett
 6. Ja, det kan hende. Sesamfrøene pleier ikke å bli gamle her hos meg, men det kan jo være forskjell fra merke til merke. Eller hvor lenge de har stått i butikken. Får prøve å smake neste gang :)

  SvarSlett
 7. Jeg er nok helt sikker på at det er hvitløken som gjør den bitter. Det skal veldig lite til for at hvitløken blir bitter - hvis den stekes litt for hardt.

  SvarSlett
 8. Det kunne det ha vært. Men Nannah snakker om focacciaen. Ikke noe hvitløk i den :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails