lørdag 24. juli 2010

Sjokolademousse (juksevarianten)

Jeg skriver at dette er juksevarianten, for den ekte varianten innebærer egg som skal skilles, eggehviter som skal stivpiskes og mye oppvask. Ekte sjokolademousse blir nok best, men denne er grei å ty til når man vil gjøre det litt enklere.Til seks porsjoner:

1 boks kremfløte

1-2 ts sukrin

100 g mørk sjokolade (minst 70 %)
____________________________________________________________________

Del sjokoladen opp i små biter. Ha fløte, sjokolade og sukrin i en kjele. Varm forskiktig opp mens du rører til sjokoladen er helt smeltet og blandet med fløten. Smak på fløten. Kanskje du vil ha litt mer sukrin?

Hell blandingen over i en bolle, og sett i kjøleskapet i noen timer, gjerne natten over.

Visp kreme forsiktig. Jeg foretrekker å vispe for hånd for å ha mest mulig kontroll. Pass på at du ikke visper for mye, da det fort blir smørkonsistens på moussen.

Fordel sjokolademoussen i glass eller små boller. Pynt for eksempel med bær, hakkede nøtter, revet sjokolade eller litt krem.

(Og hvis jeg er ordentlig ordentlig lat, så pisker jeg bare kakaopulver, sukrin og vaniljeekstrakt med kremfløte. Jukse-jukse-sjokolademousse...)
 
2 kommentarer:

  1. Mmmm mousse er godt men ja, jukseversjonen er sikkert hakket bedre å lage seg ja :D skal huske på denne her!! For mousse er lov på lavkarbo ja... hihihi.

    SvarSlett
  2. Ja, det er greit å gjøre det enkelt for seg selv i blant :) Mye godt som er lov på lavkarbo ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails