torsdag 29. juli 2010

Afghansk Lammegryte med Spinat

Fra klikk.no.




Til fire personer:


1 kg grytekjøtt med bein av lam

2 ss olivenolje

3 stk løk

2 fedd hvitløk

2 ts gurkemeie

0,25 ts malt muskat

0,25 ts malt kardemomme

1 ts chilipulver

0,5 ts malt kanel

4 bk hermetiske tomater i biter, uten væske

2,5 dl lammekraft eller kjøttbuljong

150 g frisk spinat

1 dl yoghurt naturell

1 ss revet sitronskall

1 ts salt

2 ss ristede pinjekjerner
__________________________________________________________________

Sett ovnen på 170 grader

Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til.

Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovn på 170 °C i vel 1 time.

Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Drysses med pinjenøtter.

Server for eksempel med blomkålris. Eller bare som den er.






9 kommentarer:

  1. Dette var kjempegodt, har akkurat oppdaget bloggen din og jobber meg igjennom oppskriftene, nam :D

    SvarSlett
  2. Hei. Jeg digger virkelig siden din. Ser på den flere ganger nesten hver dag. Har gått på lavkarbo for helsens skyld i snart 3 mnd. Du bringer mye godt inn i mitt liv, da jeg er dårlig på fantasi fronten. Klarer ikke finne på nye ting selv. Det har vært dager jeg har følt at nå klarer jeg ikke dette mer. Men da har jeg bare gått inn på din side og fått ny inspirasjon og nytt liv. Fortsett med det utrolig flott arbeidet :o)

    SvarSlett
  3. Anne Cath: så bra at du likte den. Jeg synes også den gryta er kjempegod. Kanel og kardemomme er undervurderte middagkryddere.

    Hilja: Tusen hjertelig takk for en utrolig motiverende og inspirerende tilbakemelding. Og det er bare å holde ut litt til med dette kostholdet, for etter noen få måneder begynner det å gå av seg selv. Og man har det jo så mye bedre på lavkarbokost. Stå på :)

    SvarSlett
  4. Herremann såååå godt dette så ut:). Skal lages!

    L:)

    SvarSlett
  5. Ja, jeg tror det blir mange lammegryter utover høsten når fårekjøttsesongen kommer i gang :)

    SvarSlett
  6. NYdelig bilder og så fristende da!! Metter sikkert like godt uten ris også, antar den egentlig skal serveres med det?

    SvarSlett
  7. Den skal nok egentlig det ja. Men savner det ikke. Spiser med skje, så man får med seg sausen, selv uten ris :)

    SvarSlett
  8. Lagde Afgansk lammegryte igår, den var helt nydelig! Så den skal jeg lage flere ganger :)
    Er henrykt over bloggen din, masse gode oppskrifter! Tusen takk!! :))

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails