mandag 10. mai 2010

Timianbakt Steinbit

Til denne retten anbefaler jeg at du kjøper steinbitfilet som er litt tykk. Hvis filetene er tynne risikerer du at fisken er ferdig stekt lenge før baconet er blitt sprøtt.

Denne retten kan du også variere med andre hvite fiskesorter, som for eksempel breiflabb eller torsk. Du kan også bytte ut timiankvastene med for eksempel rosmarin eller basilikum.Til fire personer


600 gram filet av steinbit

8 skiver bacon

nykvernet pepper

frisk timian

smør til steking

evt. et hvitløksfedd
__________________________________________________________________ 

Del fiskefileten i like store porsjonsstykker. Ha godt med pepper på fisken. Du trenger ikke salte da det er nok salt i baconet. Legg noen stilker frisk timian på filetene og pakk dem inn i baconskivene.

Ha litt smør i en panne og stek fiskepakkene på høy varme slik at baconet brunes. Hvis du vil kan du ha et hvitløksfedd med skall som du har knust litt med et knivblad i smøret mens du steker. Da får du litt hvitløkssmak på fisken.

Legg fiskepakkene over i en ildfast form og stek dem ferdig i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Dette er godt med for eksempel smørstekt asparges eller brekkbønner.Her har jeg servert fisken med cherrytomater, brekkbønner og sopp som har fått en runde i stekepanna.

6 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅÅÅÅ dette så bare helt nydelig ut - kan kanskje gå på grillen og ?
  Men prøves skal det absolutt !

  SvarSlett
 2. Grillen var en god ide! Baconet holder jo også fisken ordentlig sammen slik at den ikke blir ødelagt når man snur den på grillristen (velkjent problem for meg i hvert fall). Lur du ;)

  SvarSlett
 3. Det er sommerhalvår -tenker grill i fleste varianter når det gjelder mat ;)
  Og det med snuing og fisk -kjent her og -derfor mye fisk blir pakket inn når det går på grillen hos meg ;)

  SvarSlett
 4. Åh ja, er det ikke deilig at det snart er ordentlig sommer? Driver med innpakking jeg også, men man mister liksom litt av den røyksmaken som er så deilig på grillmat når man pakker fisken inn i folie. Ikke for det, foliebakt fisk er saftig og nydelig, men med fisken pakket i bacon istedenfor folie får man jo med seg den ordentlige grillsmaken på fisken. Mmm! Jeg tror jeg må pakke frem grillen til helgen :)

  SvarSlett
 5. For en fantastisk matside. Må bare berømme denne. jeg har lenge vært tilhenger av lavkarbo, men aldi funnet noe som dette. tusen takk :o)

  SvarSlett
 6. Tusen takk Merete. Setter stor pris på tilbakemeldingen din :) Veldig hyggelig å høre at du liker matbloggen min :)

  Frida

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails