tirsdag 18. mai 2010
Gratinert Avocado med Reker
Denne retten er en forenkling av en oppskrift jeg fant på bloggen Mammas kokebok. For meg er dette en uvant måte å spise avocado på fordi den er varm. Men godt er det. Og ganske tett opp til perfekt lavkarbomat. Masse sunt fett, og lite karbohydrater. Og veldig mettende.
Til to personer (eller fire forretter):
2 modne avocado
1-2 sjalottløk
4 cherrytomater
1/2 rød chili uten frø
2 fedd hvitløk
2 never rensede reker
en skvis sitronsaft
2 ss creme fraiche
litt hvitløksmør (evt.litt smør og et dryss hvitløkspulver)
salt og pepper
revet ost
__________________________________________________________________
Del avocadoene i to og skrap ut kjøttet så det blir 4 halve skåler.
Finhakk chili, hvitløk, sjalottløk og cherrytomater. Bland dette med avocadokjøttet, creme fraiche og sitronsaft. Bland og mos godt.
Bland inn rekene. Salte og pepre.
Fyll massen i de halve avocadoskallene. Legg en liten klatt hvitløkssmør på toppen og strø revet ost over.
Gratiner avocadoene på 200 grader i 10-15 minutter.
Til to personer (eller fire forretter):
2 modne avocado
1-2 sjalottløk
4 cherrytomater
1/2 rød chili uten frø
2 fedd hvitløk
2 never rensede reker
en skvis sitronsaft
2 ss creme fraiche
litt hvitløksmør (evt.litt smør og et dryss hvitløkspulver)
salt og pepper
revet ost
__________________________________________________________________
Del avocadoene i to og skrap ut kjøttet så det blir 4 halve skåler.
Finhakk chili, hvitløk, sjalottløk og cherrytomater. Bland dette med avocadokjøttet, creme fraiche og sitronsaft. Bland og mos godt.
Bland inn rekene. Salte og pepre.
Fyll massen i de halve avocadoskallene. Legg en liten klatt hvitløkssmør på toppen og strø revet ost over.
Gratiner avocadoene på 200 grader i 10-15 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ser heeelt fantastisk ut!
SvarSlettTakk takk Anneli :)
SvarSlett