Saftig, god og helt utrolig mettende.
8 egg
1½ dl kremfløte
50 gram smør
250gram cottage cheese
150 gram fet mild ost hakket i terninger(feks. gräddost)
__________________________________________________________________
Del baconet i strimler og fordel det sammen med smør i småbiter i en ildfastform eller langpanne.
Stek i ovnen på 250 grader til baconet begynner å bli sprøtt.
I mellomtiden visper du sammen egg og fløte. Rør inn cottage cheese.
Når baconet er passe sprøtt, strø først osteterningene over. Hell eggeblandingen over tilslutt.
Stek videre i ovnen til den er gyndenbrun med bobbler på oversiden.
Server gjerne med litt tyttebærsyltetøy.
Oj! Denna var jättegod! :-) Det är väldigt nära min barndoms fläskpannkaka i smak/konsistens! :-) Jag tror jag ska ha i lite sukrin nästa gång för att få fram lite mer av "pannkaks-sötheten". Tack för en underbar blogg med otroligt mycket bra recept! :-)
SvarSlettDet høres kjempegodt ut å ha litt sukrin i. God idé! Og takk til deg også Emma for en trivelig tilbakemelding :)
SvarSlettEt lite spørsmål: Har du brukt bakepapir i langpanna eller kan man lage den rett på panna/brettet?
SvarSlettJeg har brukt bakepapir. Blir enklere å ta oppvasken etterpå ;)
SvarSlettHvor mange gram bacon tilsvarer 3 pakker sånn ca?
SvarSlettGodt spørsmål Thomas. Jeg husker ikke, og har ikke bacon i kjøleskapet akkurat nå. Men jeg tror en pakke bacon pleier å ligge på mellom 100 og 150 gram.
SvarSlettHei :D Lurte på om du hadde prøvd å lage fleskepannekaker av oppskriften og om det ble godt? : http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/11/lavkarbo-amerikanske-pannekaker.html#uds-search-results ?
SvarSlettMvh
Nei, det har jeg ikke. Men fortell gjerne hvordan det gikk om du gjør et forsøk :)
SvarSlett