tirsdag 23. februar 2010
Kinesisk biff med brokkoli
Til tre personer:
500 g biffkjøtt i tynne strimler
1 1/2 ts soyasaus
1/2 ss olje
nykvernet pepper
750 g brokkoli i små buketter
1 ss olje
1 ts hakket hvitløk
3 ss østerssaus
2 ss kinesisk risvin (eller tørr sherry)
2 ss kinesisk eddik (eller balsamico)
__________________________________________________________________
Miks sammen soyasaus og en halv ss olje i en bolle. Vend biffen i dette og la stå i 10 minutter i romtemperatur.
I en annen bolle blander du sammen østerssaus, risvin og eddik.
Kok opp litt vann, tilsett brokkolien og la den koke eller dampe i 3 minutter. Brokkolien skal bli akkurat mør. Hell av vannet.
Sett en stekepanne eller på wok på sterk varme. Tilsett stekeolje. Stek hvitløken i noen sekunder før du tilsetter biffstrimlene. Jeg legger dem utover i et lag. På den måten sikrer du at de blir stekt istedenfor kokt. La de steke 30 sekunder på en side før du snur dem og steker dem på den andre siden.
Hell i østerssausblandingen og rør. La syde en kort stund til sausen tykner litt. Tilsett den kokte brokkoien og rør rundt så sausen dekker både kjøtt og brokkoli.
Servér!
Her har retten fått litt pynt i form av noen sesamfrø.
Etiketter:
asiatisk,
brokkoli,
enkel/kjapp,
meieriproduktfritt,
middag,
storfekjøtt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Kjempe fin blogg du har Frida:)
SvarSlettHilsen fra Line, Lilalife
Tusen takk for det Line. Så hyggelig at du liker den. Og i like måte :)
SvarSlettFår masse inspirasjon her, veldig deilig! Kjører masse kurs og konsultasjoner innen ernæring, da er det også godt å ha andre blogger som er samkjørt med min filosofi å henvise til:)
SvarSlettEn versjon av denne var midagen her i går. Ble veldig godt, men hadde bare frossen brokkoli og neste gang blir det fersk. Ble litt "soggy". Bare som tips til andre som vil prøve. :)
SvarSlettJa, fersk er alltid bedre enn frossen :) Men godt å høre at du tror det blir en neste gang da ;)
SvarSlett