lørdag 8. desember 2012

Yoghurtfromasj med lime og syltet kumquat

Kumquat er en sitrusfrukt som ligner på bittebittesmå appelsiner. Kumquaten skal spises hel med skallet på, for sødmen i frukten sitter i skallet. Fruktkjøttet derimot er litt bittert. Syltede kumquat slik de er brukt i denne oppskriften passer også veldig godt som pynt på brownies.

Yoghurtfromasjen gjør seg forøvrig godt med annen pynt også. Bringebær for eksempel.

For de som måtte lure, så inneholder kumquat 7,5 g karbohydrater per 100 gram, og denne oppskriften inneholder sånn cirka rett i overkant av 100 g kumquat fordelt på fire porsjoner. Det er mer enn nok. Kanskje litt mye faktisk.


2 egg

3 ss sukrinmelis

2,5 dl tyrkisk yoghurt

1/2 ts vanilje/frøene av en vaniljestang

saft og skall av 1 lime

4 plater gelatin

12 kumquats

2 ss sukrinmelis

1 dl vann

evt. litt kanel
______________________________________________________________________________

Legg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i litt kokende varmt vann. Sett den oppløste gelatinen til side, og la den kjøles ned litt.

Pisk egg og sukrinmelis til eggedosis.

Pisk sammen yoghurt, vanilje, limeskall og limejuice. Bland sammen yoghurtblandingen og eggedosisen. Hell gelatinen forsiktig inn i blandingen mens du rører.

Hell fromasjen over i 4 små glass og sett glassene i kjøleskapet i fire timer.

Del kumquatene i to på langs og ha de i en kjele sammen med 1 dl vann og to ss søtning. Her kan du også godt tilsette et dryss med kanel om du vil. Kok kumquatene til de er møre, ca. 10 minutter. Du kan også skjære fruktene i skiver istedenfor, og da trenger du ikke koke dem lenger enn 5 minutter. Smak på kumqatene. De kan være ganske bitre, så sjekk at du har hatt nok søtning/kanel. Kjøl ned kumquatene.

Når fromasjen er stivnet legger du de syltende kumquatene på toppen av fromasjen som pynt.


4 kommentarer:

  1. Inger Synnøvedatter09 desember, 2012 10:50

    Koselig å se innlegg på bloggen din igjen! I dag har jeg laget smoothie med papaya, ingefær, mint, chilli og en liten dash fløte. Ikke dumte det heller.

    SvarSlett
    Svar
    1. Mmm! Det høres helt fantastisk ut!

      Slett
  2. Bergljot Rosvoll09 desember, 2012 13:30

    Fantastisk at du er tilbake! Phuuuu!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takktakk. Godt å være tilbake. Får bare håpe at det holder seg ;)

      Slett

Related Posts with Thumbnails