Kuku Paka er en kenyansk kyllingcurry. Retten viser hvordan østkysten av Afrika er blitt påvirket fra blant annet indisk matkultur.
1,5 kg kyllinglår delt i to
1 stor løk delt i fire
2 røde chili - uten frø (eller med om du er en tøffing)
2 - 3 ss revet ingefær
2 ss hakket hvitløk
rikelig med ghee (eller smør)
1 ss karri
3 ts spisskumin
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
salt & pepper
rikelig med frisk koriander
squash (kan byttes ut med f.eks blomkål, sellerirot eller brokkoli)
______________________________________________________________________________
Ha løk, chili, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en glatt masse.
Varm ghee eller smør i en gryte og tilsett løkmassen, karri og spisskummin. Stek massen i 5 - 6 minutter til den begynner å bli fastere.
Rør inn tomatene og kok opp. La koke i et par minutter. Tilsett kokosmelken og kok opp.
Stek kyllinglårene i ghee/smør på høy varme til skinnet er gyldent. Eller, om du har en grill lett tilgjengelig, grill kyllingbitene til skinnet er brunt. Grilling gir ekstra god smak. Legg kyllingbitene over i sausen og la småkoke i 45- 60 minutter. Smak til med salt og pepper.
Denne retten serveres tradisjonelt med kokte poteter som varmes opp i sausen mot slutten av koketiden. Jeg har erstattet potetene med squashbiter som har fått koke med de siste ti minuttene.
Rør inn rikelig med frisk koriander rett før servering.
Oi oi :-D
SvarSlettDette så nydelig ut!
Her går det mest i julebakst og konfekt laging for tiden ;-)
Ha en flott helg og en koselig adventstid Frida!
Tove
Jeg har liksom ikke kommet i gang med konfektlaging og julebakst ennå. Jeg er ikke helt sikker på om jeg kommer så langt i år. Ikke annet enn å kjøre reprise på et par av fjorårets oppskrifter i hvertfall. Av og til strekker bare ikke tiden til.
SlettØnsker deg også en fin helg og en koselig førjulstid Tove :)
Frida, er du rett og slett best. Takk så mye for enda en fantastisk oppskrift. Du gjør low carb spise lett.
SvarSlettHappy Christmas hele veien fra England
Tusen takk Judith! Stas med sånne tilbakemeldinger :) God jul til deg også!
SlettÅh, nå er jeg nesten lei meg for at jeg ikke trenger å lage mer mat før jeg drar på juleferie - denne skal testes i romjula eller utpå nyåret. :)
SvarSlettOppskriften forsvinner ikke noe sted. Og neste år byr sikkert på over 300 nye anledninger til å lage middag. Så det går nok bra skal du se ;)
SlettHej Frida! Dina recept är bara så digg! Det var faktiskt din blogg som gjorde att jag bestämde mig för att börja blogga själv ;)
SvarSlettJag bloggar på engelska eftersom jag bor i Australien, kika gärna in om du vill.
//mia
Tusen takk Mia. Det er utrolig stas å høre at du fant inspirasjon til å starte egen blogg her hos meg. Har tatt en tur innom bloggen din. Veldig mange fristende oppskrifter og fine bilder. Stå på!
Slett