mandag 10. desember 2012
Vitello Tonnato (juksevarianten)
Jeg har utsatt og utsatt å poste en vitello tonnato-oppskrift fordi jeg aldri får rota meg til å lage vitello tonnato på ordentlig vis. Skal man lage vitello tonnato på ordentlig vis bør man for det første bruke kalvekjøtt, og for det andre bør man tilberede kjøttet fra bunn, med marinering og steking med hvitvin og krydderier slik at man får en kraft som kokes ned og blandes inn i sausen. Det blir himmelsk!
Men det var det å komme så langt. Kalvekjøtt finner sjelden veien hjem til meg. Dessverre. Og de gangene jeg har hatt kalv i hus, så er den blitt brukt til andre ting. Så mens jeg fortsetter å vente på at jeg en gang skal få laget vitello tonnato på ordentlig vis, så poster jeg juksevarianten. I juksevarianten bruker jeg rett og slett vanlig roastbeef ferdig fra ferskvaredisken, istedenfor å tilberede kalv fra bunn. Det når ikke helt opp til originalen, men det blir fantastisk likevel.
Vitello tonnato er altså egentlig kalveroastbeef med en tunfisksaus på toppen. Det er et eller annet bissart med å hive boksetunfisk oppå eksklusivt kalvekjøtt. Men du verden så godt det blir. Som navnet kanskje avslører, så er retten en italiensk klassiker, og serveres først og fremst som antipasto (forrett), men gjør seg også godt som en ekstragavant lunsj.
1 boks tunfisk i olje
3 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ss kapers
1-2 ss sitronsaft
salt & pepper
et par klyper cayennepepper
frisk gressløk/bladpersille - finhakket
frisk estragon eller salvie - finhakket (kan utelates)
(evt. en ansjosfilet)
litt fløte
roastbeef i skiver
et par never ruccola
vårløk i skiver
ekstra kapers til pynt
evt. annen pynt som pinjekjerner eller sitronbåter
______________________________________________________________________________
Spre ruccola utover en tallerken, og legg skivet roastbeef oppå bladene.
Bland majones, creme fraiche og tunfisk med en stavmikser. Smak til med kapers, sitronsaft, krydderurter, cayenne, salt og pepper. Hvis tunfisksausen blir alt for tykk kan du spe på med litt fløte.
Fordel sausen over roastbeefen. Det gjør ingenting om du har saus til overs. Resten av sausen kan bli til en pollo tonnato (oppskrift kommer) til middag i morgen.
Strø vårløk og kapers over sausen til pynt. Og kvern litt pepper over til slutt.
Enjoy!
.
Men det var det å komme så langt. Kalvekjøtt finner sjelden veien hjem til meg. Dessverre. Og de gangene jeg har hatt kalv i hus, så er den blitt brukt til andre ting. Så mens jeg fortsetter å vente på at jeg en gang skal få laget vitello tonnato på ordentlig vis, så poster jeg juksevarianten. I juksevarianten bruker jeg rett og slett vanlig roastbeef ferdig fra ferskvaredisken, istedenfor å tilberede kalv fra bunn. Det når ikke helt opp til originalen, men det blir fantastisk likevel.
Vitello tonnato er altså egentlig kalveroastbeef med en tunfisksaus på toppen. Det er et eller annet bissart med å hive boksetunfisk oppå eksklusivt kalvekjøtt. Men du verden så godt det blir. Som navnet kanskje avslører, så er retten en italiensk klassiker, og serveres først og fremst som antipasto (forrett), men gjør seg også godt som en ekstragavant lunsj.
1 boks tunfisk i olje
3 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ss kapers
1-2 ss sitronsaft
salt & pepper
et par klyper cayennepepper
frisk gressløk/bladpersille - finhakket
frisk estragon eller salvie - finhakket (kan utelates)
(evt. en ansjosfilet)
litt fløte
roastbeef i skiver
et par never ruccola
vårløk i skiver
ekstra kapers til pynt
evt. annen pynt som pinjekjerner eller sitronbåter
______________________________________________________________________________
Spre ruccola utover en tallerken, og legg skivet roastbeef oppå bladene.
Bland majones, creme fraiche og tunfisk med en stavmikser. Smak til med kapers, sitronsaft, krydderurter, cayenne, salt og pepper. Hvis tunfisksausen blir alt for tykk kan du spe på med litt fløte.
Fordel sausen over roastbeefen. Det gjør ingenting om du har saus til overs. Resten av sausen kan bli til en pollo tonnato (oppskrift kommer) til middag i morgen.
Strø vårløk og kapers over sausen til pynt. Og kvern litt pepper over til slutt.
Enjoy!
.
Etiketter:
enkel/kjapp,
fisk,
forrett,
italiensk,
kald saus,
lunsj,
storfekjøtt,
tunfisk
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så flott at du er tilbake! Jeg har aldri kommentert før, men har ofte vært innom bloggen din, og synes oppskriftene er helt supre! Både mann og barn er også fornøyde ;)
SvarSlettGlad for å klikke meg inn her og se flere nye oppskrifter :)
Så gøy å høre! Tusen takk for koselig tilbakemelding :)
SlettKjekt å se deg tilbake igjen, Frida. Det har vært lite aktivitet hos meg også i høst, og jeg har trøstet meg med at det skjedde lite her og ;)
SvarSlettVitello tonnato er bare såååå godt. Jeg har samme problem som deg mht til det å få med meg kalvekjøtt -og så DEN jobben da. Ikke dum denne varianten den skal jeg teste ut. Selv har jeg laget en annen versjon med kylling : pollo tonnato - god den og men ikke helt the real thing :)
Hei Makronella! Kos å se deg også. Nei, av og til strekker verken inspirasjonen eller tiden til. Godt å se at du også ser ut til å være i gang igjen.
SlettJa, vitello tonnato er nydelig. Merkelig nok. Jeg har også laget en pollo tonnato-variant med restene etter sausen fra denne oppskriften. Yum altså! Tok noen bilder, så jeg kommer nok til å poste den oppskriften etter hvert jeg også.