torsdag 2. februar 2012
Mandelkaker med appelsin og sjokolade
Gode småkaker til kaffen.
3 eggehviter
3 ss sukrinmelis
200 g skåldede malte mandler
1 ts bakepulver
skallet av en appelsin
40 g hakket mørk sjokolade (minst 70 %)
_______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Visp eggehviter og sukrinmelis (eller annen søtning) til hvitt skum. Eggehvitene trenger ikke bli stive.
Bland malte mandler, bakepulver og appelsinskall i eggehvitene. Bland godt. Om du ikke er redd for de ekstra karbohydratene det gir, kan du godt presse litt appelsinsaft ned i røra.
Bland inn den hakkede sjokoladen.
Sett deigen i små topper på en bakepapirkledd stekeplate. På bildene ser du at jeg har brukt en kakesprøyte med stor åpning til å lage kakene med. Men det går like greit uten, om du ikke har en kakesprøyte.
Stek kakene i 10 - 12 minutter. Jeg synes de er best om de fortsatt er myke inni når de er ferdige. Oppbevar i en lufttett boks, eller i fryseren. Disse smaker forresten best dagen etter at de er bakt.
Bruker du tagatesse istedenfor sukrin er det lurt å skru ned temperaturen på ovnen, og heller la kakene steke litt lenger på svakere varme.
.
3 eggehviter
3 ss sukrinmelis
200 g skåldede malte mandler
1 ts bakepulver
skallet av en appelsin
40 g hakket mørk sjokolade (minst 70 %)
_______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Visp eggehviter og sukrinmelis (eller annen søtning) til hvitt skum. Eggehvitene trenger ikke bli stive.
Bland malte mandler, bakepulver og appelsinskall i eggehvitene. Bland godt. Om du ikke er redd for de ekstra karbohydratene det gir, kan du godt presse litt appelsinsaft ned i røra.
Bland inn den hakkede sjokoladen.
Sett deigen i små topper på en bakepapirkledd stekeplate. På bildene ser du at jeg har brukt en kakesprøyte med stor åpning til å lage kakene med. Men det går like greit uten, om du ikke har en kakesprøyte.
Stek kakene i 10 - 12 minutter. Jeg synes de er best om de fortsatt er myke inni når de er ferdige. Oppbevar i en lufttett boks, eller i fryseren. Disse smaker forresten best dagen etter at de er bakt.
Bruker du tagatesse istedenfor sukrin er det lurt å skru ned temperaturen på ovnen, og heller la kakene steke litt lenger på svakere varme.
.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Yummi! Disse skal lages i neste uke! Så utrolig deilige ut!!!
SvarSlettVad gott det ser ut.
SvarSlettFrida, du frister meg skikkelig nå. Disse MÅ prøves!!!
SvarSlettNam! Disse så nydelig ut!!
SvarSlettTove
http://sjelemat.blogspot.com/
Ser og høres farlig godt ut! Syns det er så syyyyykt mye jobb å skolde og male mandler.. Men må vel bare trå til!
SvarSlettPå en del helsekostbutikker selges ferdig skoldete og malte mandler :) veldig kjekt. KAn og bestilles fra funskjonell mat
SlettMmmm... jeg laget disse, men uten sjokolade. De ble nyyyydelige!! Regnet ut energiprosent: Fett: 76%, Protein: 17% og karbohydrater: 7%. Hele oppskriften (uten sjokolade) gir 14,3 g karbo. Én kake gir 0,5 g karbo. (Jeg fikk 29 kaker) :)
SvarSlett@ Jeanette, Erika, Makro og Tove: Takktakk :)
SvarSlett@ Fra tjukk til smukk: Hehe, jeg vet. Superkjedelig. Jeg er så heldig at jeg har funnet en innvandrerbutikk som selger ferdig skoldede og malte mandler av og til (veldig usikker tilgang). Riktignok noe dyrere enn vanlige mandler, men det er såååå verdt pengene :D
@ Line: Oi, allerede! Bra at de smakte. Og takk for utregningen. Den er det mange som blir glade for :)
Oi,oi, disse ser fabelaktig gode ut!!
SvarSlettTakk Ina :)
Slettå nei og nei, disse så alt for gode ut.. ;) til helga kanskje ...
SvarSlettHehe. Ingen dum helgeplan ;)
SlettYes ! Og helt riktig har smaken satt seg til dagen etter...... <3
SvarSlettJa, det er ganske stor forskjell :)
SlettDessa såg riktigt goda ut! Blir till att prova någon dag :-)
SvarSlettTakk Annika! Håper de faller i smak da :)
SlettDet är helt otroligt att de kakor är LCHF
SvarSlettJa, også så enkle egentlig :)
SlettKakorna ser jättegoda ut :)
SvarSlettTakk :)
SlettFikk ikke til disse jeg, ble for kornete, må nok få meg en mandelkvern, for min foodprosessor klarte ikke dette godt nok! Eller gå å lete etter ferdig kvernet og skoldet! Smaken var god da;)
SvarSlettSå dumt! Hva slags foodprocessor har du? Når jeg maler mandler i blender er det viktig at jeg maler bare litt av gangen for å få det helt finmalt. Men det er klart at det er ikke sikkert at alle foodprocessorer egner seg.
SlettSånne elektriske kaffekverner funker også veldig bra til maling av mandler og frø.
Bra at smaken var god :)
Har prøvet dem og de smager rigtig godt, men så lavede jeg en variant med hasselnødder og valnød, jeg lavede en dobbelt portion med 200 gr. mandler, 150 gr. haselnødder, og 50 gr. valnødder. resten som du har skrevet.
SvarSlettMVH Karsten V fra DK
Hei Karsten. Så bra at det smakte. En variant med hasselnøtter og valnøtter høres veldig godt ut altså. Ingen dum variant :)
SvarSlettDe smager utrolig godt, og jeg skal igen lave flere i morgen, jeg glemte og fortælle at jeg også bruger lidt vanilje 1/2 ts ca.
SlettVanilje er alltid alltid bra. Det burde jeg egentlig bare inkludere i oppskriften først som sist :)
SlettDu bruger bare løs, vi LCHF'ere er i samme båd. :-)
Slett