1 egg
1 ss fiberhusk
3 ss fiskesaus
1 ts løkpulver
1 ts finhakket sitrongress (gjerne fra tube eller glass)
1 ts finhakket rød chili
1 ss finhakket frisk mynte
2 ss finhakket frisk koriander
1 lite hvitløksfedd - finhakket
450 g svinekjøttdeig
ghee/smør/rapsolje til steking
1 ss sesamolje
2 ss limejuice/risvineddik
2 ss soyasaus
1 stor agurk
store hjertesalatblader
rista sesamfrø
limebåter
_______________________________________________________________________________
Visp sammen egg og fiberhusk. Tilsett fiskesaus, løkpulver, sitrongress, chili, hvitløk, mynte og koriander og rør godt. Tilsett svinekjøttdeigen og rør godt sammen.
Fukt hendene med kaldt vann. Rull små kjøttboller. Denne oppskriften burde holde til godt over 30 kjøttboller. Stek i ghee, smør eller olje til de er gjennomstekte.
Bland sammen sesamolje, limejuice/risvineddik og soyasaus til en dressing.
Bruk et juliennejern til å skjære agurken. Eller bruk en kniv og skjær agurken i tynne staver.
Legg agurken i hjertesalatblader. Topp med kjøttboller, dressing og sesamfrø. Server gjerne med et par limebåter ved siden av. Spis gjerne med henda.
Jeg er imponert over din kreativitet!
SvarSlettAh, dette såg kjempegodt ut:)!!
SvarSlettDet ser jättegott ut ! :-)
SvarSlettMmmm så digg:)
SvarSletttips, flere hadde lest bloggen (tror jeg) hvis du fikk en ren, lys og frisk bakgrunn, er slitsomt for øynene med sort bakgrunn, så slitsom at selv om jeg syns denne bloggen er kjempebra, så vil jeg ikke lese så lenge på den, for blir sliten i øynene :) bare et lite tips :)
SvarSlettDet tror jeg du har helt rett i Margareth. Du er heller ikke alene om å ha påpekt det. Så det har liksom ligget i bakhodet at jeg bør gå løs på et lite oppussingsprosjekt. Men det var det å finne tid til det da...
SlettI mellomtiden er det et tips å bruke "utkriftsvennlig"-knappen" på de innleggene du vil lese mer nøye. Da kommer det opp et vindu med svart tekst på hvit bakgrunn :)
Slett