søndag 6. mai 2012

Hasselbakte neper


Ikke forvent at dette skal smake som hasselbakte poteter, selv om de ser sånn ut. Neper får en veldig annen konsistens enn poteter når de blir bakt. Saftige og litt søtlige. Disse hasselbakte nepene får i tillegg masse smak fra hvitløk og løk, og får ørlittegrann crisp på toppen. Ikke bare smaker de godt, men de ser ganske dekorative ut på tallerkenen også. Det er alltid et pluss synes jeg. Beregn en litt stor nepe (eller to) per person.


4 maineper

3 fedd hvitløk

3 skiver løk

1 ss olivenolje

1/4 ts salt

pepper
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 220 grader. Skrell nepene og skjær dype kutt i nepene. Kuttene skal skjæres som om du skjærer nepene i tynne skiver, bortsett fra at du ikke skjærer helt gjennom. De skal henge sammen nederst.

Skjær hvitløken i tynne skiver, og løken i små "fliser". Stapp hvitløk og løk ned i kuttene i nepene. Sett hver nepe på litt aluminiumsfolie. Dryss salt og pepper over nepene, og sprinkle olivenoljen over til slutt. Pakk nepene godt inn i aluminiumsfolien, omtrent som når du skal bake poteter.

Sett nepene inn i ovnen og bak dem i 15 - 20 minutter, til de er myke. Pakk nepene ut og bak dem videre i 15 minutters tid, til du ser at toppene blir gyldne og litt sprø.

Server til kjøtt, fisk eller kylling.5 kommentarer:

 1. Åh Frida, ja! Dette så jo så utrolig fristende ut :) Du er flink til å lage vann i munnen på meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Noe skal man jo være flink til ;) Takk søteste du! :D

   Slett
 2. Dette så ufattelig deilig ut! :) Det må jeg prøve en dag denne uken som kommer. Håper jeg finner neper på Asia-butikken, ellers må jeg lete på Ultra. Kan umulig tenke meg at Rimi eller liknende har neper... Jeg har aldri lett etter det. Eller brukt neper før. :) Godt ut, så det. Og så utrolig enkelt! Takk for tips. :)

  SvarSlett
 3. Spännande! Majrovor på svenska:)

  SvarSlett
 4. @ Jeanette: Lykke til med nepejakta! Håper du liker dem da :)

  @ Monica: Takk! Kjekt å vite :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails