onsdag 9. mai 2012
Småkaker med sjokoladesmak
Disse småkakene er lettlagde, myke og gode. Om du vil smakssette dem med noe mer enn bare kakao kan jeg anbefale litt appelsinskall, litt hakket mørk sjokolade, tørkede bær, grovhakkede hasselnøtter eller kanel.
1/2 kopp smør - smeltes
1 toppet kopp finmalte mandler
1/3 kopp sukrinmelis (eller annen søtning)
1 egg
1/3 ts vanilje
1/2 ts bakepulver
3 - 4 ss kakao
_______________________________________________________________________________
La smøret bli litt avkjølt. Rør halvparten av de malte mandlene, sukrinmelis, vanilje og kakao inn i det smeltende smøret. Rør deretter inn egget, bakepulveret og resten av mandlene. Smak på røra om den er passe søt og om den har passe mye kakao etter din smak. Juster evt. med mer kakao/søtning. Røra skal være som en veldig løs deig, ikke flytende.
Sett røra i kjøleskapet i en times tid. Smøret i røra skal stivne såpass at røra blir mer som en deig som kan rulles.
Sett ovnen på 180 grader. Del deigen i omtrent 20 biter. Rull små kuler av deigen. Vær kjapp, for deigen blir fort myk når den kommer i kontakt med varmen fra hendene dine. Plasser kulene på en bakepapirkledt stekeplate. La det være litt mellomrom mellom kulene. De smelter litt utover når de blir stekt. Press kulene litt flatere etter at du har lagt dem på stekeplaten.
Stek kjeksene i 12 - 14 minutter. Kjøl av småkakene på rist.
1/2 kopp smør - smeltes
1 toppet kopp finmalte mandler
1/3 kopp sukrinmelis (eller annen søtning)
1 egg
1/3 ts vanilje
1/2 ts bakepulver
3 - 4 ss kakao
_______________________________________________________________________________
La smøret bli litt avkjølt. Rør halvparten av de malte mandlene, sukrinmelis, vanilje og kakao inn i det smeltende smøret. Rør deretter inn egget, bakepulveret og resten av mandlene. Smak på røra om den er passe søt og om den har passe mye kakao etter din smak. Juster evt. med mer kakao/søtning. Røra skal være som en veldig løs deig, ikke flytende.
Sett røra i kjøleskapet i en times tid. Smøret i røra skal stivne såpass at røra blir mer som en deig som kan rulles.
Sett ovnen på 180 grader. Del deigen i omtrent 20 biter. Rull små kuler av deigen. Vær kjapp, for deigen blir fort myk når den kommer i kontakt med varmen fra hendene dine. Plasser kulene på en bakepapirkledt stekeplate. La det være litt mellomrom mellom kulene. De smelter litt utover når de blir stekt. Press kulene litt flatere etter at du har lagt dem på stekeplaten.
Stek kjeksene i 12 - 14 minutter. Kjøl av småkakene på rist.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
NAM! Disse så kjempe gode ut! Må prøves ut! :)
SvarSlettTakk Linn :)
SlettSer deilige ut! Men hvor mye er en kopp nå igjen? sånn ca i gram eller desiliter?
SvarSlettNår jeg skriver kopp, så betyr det som regel at det ikke er så nøye. Bare du bruker samme koppen til å måle opp de ulike ingrediensene, sånn at mengdeforholdet mellom de ulike ingrediensene blir riktig. Akkurat hvor mye en kopp er avhenger litt av hvilket land oppskriften kommer fra. Men i Norge mener jeg at man regner 2,4 dl om man skal være nøyaktig. Når jeg laget denne brukte jeg en kopp som var litt under det. 2,2 kanskje. Men det er ikke så nøye at det blir akkurat 2,2 eller 2,4 eller 2,5 :)
SvarSlettOi oi!! Farlig enkelt og fristende ;-D
SvarSlettDenne oppskriften skal prøves, men skal prøve å vente til helgen...
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Ikke lenge igjen til helgen ;)
SlettYuuhum!
SvarSlettDette var absolut hva jeg trengte! Skal prøves!
SvarSlettHar ellers prøvd ut tre av dine oppskrifter idag, urtekjeks, lchf-brødet og blomkålsplettene står i ovnen nå! Gleder meg!
Og vil bare si at i Sverige er en kopp 1.5dl :) At det kan være forskjellig hehe.
Oi, for en produksjon! Gøy! Håper de alle innfridde forventningene:) Kjekt å vite at en kopp er noe annet i Sverige. Jeg har jo en del svenske lesere. 1,5 dl er vel en kaffekopp i Norge.
Sletthttp://maineanita.com/2012/05/06/lchf-verdens-beste-17-mai-kake/ !!!!
SvarSlettHar inte vågat testa att baka med sötningsmedel, men ska kanske göra ett försök. De här ser goda ut.
SvarSlettSkjønner deg godt. Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i søtningsmiddel. Men av og til må man jo bare:) Det hjelper å gjøre baksten så lite søt som mulig. Bare akkurat så søtt som du synes du må ha det.
SlettLagde de igår. Skal lage de igjen men med mindre kakao for det smakte egentlig mest kakao. Burde kanskje brukt mer sukrinmelis. Ellers gode:)
SvarSlettSå dumt. Håper det funker bedre neste gang. Jeg tror nok at jeg ofte bruker mindre søtning enn mange andre foretrekker. Smak på røra før du steker kakene.
SlettLurt, gjorde nemlig ikke det. Jeg har ikke behov for så mye søtning så utenom litt for mye kakao for min smak så var det bra. :) Smaken er som baken ;)
SlettJepp :) Justerer litt på oppskriften for å signalisere at noen kanskje vil ha mindre kakao. Hvis jeg skriver 3 - 4 ss blir det kanskje bedre?
SlettDe ble nydelige! Jeg tilføyde noen biter 85%-sjokolade, men smaken i selve småkakene levde også opp til alle forventninger. Brukte litt mindre sukrin og tilføyde litt stevia.
SvarSlettSå godt å høre:) Litt ekstra sjokkis er jo aldri dumt.
SlettPrøvde å lage disse, men de smuldret veldig lett. Har lest at man kan unngå det ved å bruke xanthan gum, har du prøvd å lage kjeks med det, eller prøver du å unngå den typen tilsetningsmidler?
SvarSlettJeg har ingen erfaring med xantham gum :) Prøver å unngå ting jeg må på nett for å handle. Mest av latskap ;) Hvis de smuldrer veldig lett, så ville jeg kanskje prøvd å redusere mengden mandler, slik at det blir mer egg i forhold til mandler.
SlettHei
SvarSlettHva mener du når du skriver vanilje i oppskriftene dine? Har dett det gå igjen ett par steder og er usikker på hva slags vanilje du mener? Er det frøene fra vanilje stang?
Jeg fant bloggen din i dag og synes det er masse fine oppskrifter her. Gleder meg til å prøve flere av dem:)
Janne