torsdag 29. mars 2012
Kylling Suuqar med squash
Superenkel og god kyllingrett fra Somalia.
500 g kyllingkjøtt i terninger (enklest med filet, best med lårkjøtt)
1 stor squash i skiver
1 løk - i tynne skiver
1 fedd hvitløk (kan utelates)
1 ts eddik
1 ts spisskummin
1/2 ts chilipulver (eller finhakket fersk chili, tilpass etter ønsket styrke)
salt & pepper
rapsolje
2 ts sitronsaft
evt. smør
litt finhakket koriander (eller bladpersille)
______________________________________________________________________________
Brun kyllingkjøttet på høy varme i oljen. Tilsett spisskummin, chilipulver, salt og pepper.
Tilsett løken og stek videre under omrøring til løken er blitt myk. Tilsett squash, sitron og eddik. Rør videre til squashen er mør. Rør inn korianderen rett før servering. Jeg synes også det er godt å røre inn en god ss eller to med smør de siste par minuttene av steketiden.
Server for eksempel med blomkålris.
500 g kyllingkjøtt i terninger (enklest med filet, best med lårkjøtt)
1 stor squash i skiver
1 løk - i tynne skiver
1 fedd hvitløk (kan utelates)
1 ts eddik
1 ts spisskummin
1/2 ts chilipulver (eller finhakket fersk chili, tilpass etter ønsket styrke)
salt & pepper
rapsolje
2 ts sitronsaft
evt. smør
litt finhakket koriander (eller bladpersille)
______________________________________________________________________________
Brun kyllingkjøttet på høy varme i oljen. Tilsett spisskummin, chilipulver, salt og pepper.
Tilsett løken og stek videre under omrøring til løken er blitt myk. Tilsett squash, sitron og eddik. Rør videre til squashen er mør. Rør inn korianderen rett før servering. Jeg synes også det er godt å røre inn en god ss eller to med smør de siste par minuttene av steketiden.
Server for eksempel med blomkålris.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Såå gott !!! :)
SvarSlettDu Frida du Frida.. Du får det til :) Dette så så utrolig godt ut!
SvarSlettÅ du Å du.....!!!!! Salig mett her i sofakroken og venter på rabarbra og jordbær desserten skal kjølne...... : )
SvarSlettHåper desserten var minst like god ;)
Slett