mandag 13. februar 2012
Grønn fiskesuppe
Superkjapp fiskesuppe. Skikkelig god er den også. Ingredienslista er kraftig inspirert av denne oppskriften på den svenske oppskriftsiden LCHF-recept, men fremgangsmåten har jeg endret, for å gjøre det enklere, og for å ta bedre vare på alle de gode smakene i suppa.
smør
1 liten purre i skiver
1 grønn squash i biter
800 g torskefilet i terninger
5 dl fiskekraft (eller vann og fond)
5 dl fløte (kan helt eller delvis byttes ut med créme fraîche)
hvit pepper
salt (gjerne sellerisalt)
en skvett hvitvinseddik (eller sitronsaft)
litt hakket dill
hakket gressløk til pynt
_______________________________________________________________________________
Smelt smør i en kjele. Stek purreløken til den blir blank. Tilsett kraft, fløte og squash og kok opp. La koke noen minutter til squashen og purren er mør. Tilsett dill. Smak til med pepper, hvitvinseddik og evt. litt salt.
Skru ned varmen. Legg torsken i suppa, og la trekke i tre fire minutter. Strø gressløk over til slutt.
smør
1 liten purre i skiver
1 grønn squash i biter
800 g torskefilet i terninger
5 dl fiskekraft (eller vann og fond)
5 dl fløte (kan helt eller delvis byttes ut med créme fraîche)
hvit pepper
salt (gjerne sellerisalt)
en skvett hvitvinseddik (eller sitronsaft)
litt hakket dill
hakket gressløk til pynt
_______________________________________________________________________________
Smelt smør i en kjele. Stek purreløken til den blir blank. Tilsett kraft, fløte og squash og kok opp. La koke noen minutter til squashen og purren er mør. Tilsett dill. Smak til med pepper, hvitvinseddik og evt. litt salt.
Skru ned varmen. Legg torsken i suppa, og la trekke i tre fire minutter. Strø gressløk over til slutt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Fisksoppa gör man helt klart för sällan. Tack för påminnelsen!
SvarSlettFisksoppa måsta jag göra, det var alldeles för länge sedan.
SvarSlettKan fløten byttes ut med kokosmelk?
SvarSlettTja... Hvorfor ikke?
SlettSmæching God!!!
SvarSlettYay!
SlettAlt for lenge siden jeg laget fiskesuppe! Det må jeg ha denne uka kjenner jeg :) Den ser helt nydelig ut!
SvarSlettBlir alt for lenge mellom hver gang for min del også. Tenker av en eller annen grunn at det er mye jobb. Men det er det jo absolutt ikke.
Slett