søndag 19. februar 2012

Coq au Vin Blanc

Coq au vin er en klassiker, men en klassiker som finnes i mange varianter. Så lenge det er en hane kokt i vin med litt sopp, bacon og krydder, så er det stort sett en coq au vin.

Siden det er mer eller mindre umulig  få tak i en hane på butikken, så byttes hanen ut med kylling her. Og siden jeg synes kyllinglårene gjør seg bedre enn filetene på kyllingen, så har jeg byttet ut den hele kyllingen med utelukkende kyllinglår.

Jeg har inntrykk av at Coq au vin laget på rødvin er en mer kjent variant enn variantene laget på hvitvin. Og selv om rødvinskokt kylling er fantastisk, så tror jeg at jeg holder en knapp på denne varianten laget på hvitvin. Jeg har også valgt å droppe baconet denne gangen, men det er selvfølgelig ingenting i veien for at du inkluderer bacon i oppskriften.



Fire porsjoner


rikelig med smør (ca. 5 ss)

4 - 6 kyllinglår delt i to

salt & pepper

timian

1 - 2 laurbærblad

2 store sjalottløk - finhakkede

2,5 dl tørr hvitvin (gjerne riesling)

200 g sopp - i biter

2 dl fløte
_______________________________________________________________________________

Smelt ca. 2 - 3 ss smør i en stor kjele. Ha i kyllingen, og tilsett salt og pepper og stek over middels varme til kyllingbitene er brunet, omtrent fire minutter på hver side.

Tilsett finhakket sjalottløk og stek videre i et minutts tid.

(Hvis du har lyst til å være litt fancy, og har cognac stående i skapet, kan du tilsette et par ss cognac nå og sette fyr på cognacen i kjelen. La brenne ferdig før du fortsetter.)

Tilsett hvitvin, laurbærblad og litt tørket timian, og la småputre i ca. 30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og mør.

Mens kyllingen koker steker du soppen i en annen panne i to - tre ss smør, til væsken i soppen er fordampet og soppen har fått litt brunfarge. Ha sopp og kremfløte i kjelen med kyllingen, og la kyllingen koke i ytterligere 10 minutter.

Server med et dryss frisk timian eller hakket bladpersille over.

6 kommentarer:

  1. En härlig klassisker som man borde göra oftare.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikkesant! Det er jo så godt! Og til tross for et fransk navn, så er det jo veldig enkelt.

      Slett
  2. Tack för din kommentar.
    Har en färsk kyckling i kylen kanske ska testa detta idag.
    Ha en skön söndag/ Jimmie

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk:) Ha en herlig fastelavnssøndag du også Jimmie!

      Slett
  3. Spennende variant med hvitvin! Har kun laget denne Coq au Vin med rødvin tidligere, men dette må prøves :-)
    Takk for nok en flott oppskrift Frida!

    Ha en flott søndag :-)

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  4. Ja, det er absolutt verdt å gjøre et forsøk med hvitvin altså :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails