søndag 20. november 2011
Lammekebab i squashfrakk
Denne middagen var en suksess. Saftig og full av smak.
2 - 3 porsjoner
Lammekebaber
300 g lammekjøttdeig
1 egg
1/2 ss fiberhusk
2 ss pinjekjerner
50 g smuldret fetaost
1/2 ts kanel
1 ts spisskummin
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk
1 ts nykvernet pepper
rapsolje
2 squash
Saus
2 ss olivenolje
400 g hermetiske hakkede tomater
2 hvitløksfedd
1 klype tørkede chiliflak
1 ts pesto
______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Visp sammen egg og fiberhusk i en bolle. Tilsett lammekjøttdeig, pinjekjerner, fetaost, finhakket hvitløk og krydder og bland godt sammen.
Form 9 - 12 sigarformede kebaber av kjøttblandingen. Varm opp rikelig med rapsolje i en stekepanne og brun kebabene på alle sider.
Skjær av endene på squashen og skjær lange sikiver på langs. Stek squashskivene i olje til de får litt brunfarge, og blir myke.
Rull kebabene inn i squashskivene og legg dem i en ildfast form. Sett dem inn i ovnen og la steke i ca. 10 minutter til kebabene er gjennomstekte.
Mens kebabene steker lager du tomatsausen. Stek hakket hvitløk kjapt i olivenolje. Tilsett hakkede tomater, chiliflak og pesto og kok opp. La småputre noen minutter. Smak til med salt.
Ta kebabene ut av ovnen og øs tomatsaus over.
Hvis du finner små auberginer på størrelse med squash, kan du godt bytte ut squashen med aubergin. På bildene har jeg brukt halvparten squash og halvparten aubergin.
2 - 3 porsjoner
Lammekebaber
300 g lammekjøttdeig
1 egg
1/2 ss fiberhusk
2 ss pinjekjerner
50 g smuldret fetaost
1/2 ts kanel
1 ts spisskummin
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk
1 ts nykvernet pepper
rapsolje
2 squash
Saus
2 ss olivenolje
400 g hermetiske hakkede tomater
2 hvitløksfedd
1 klype tørkede chiliflak
1 ts pesto
______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Visp sammen egg og fiberhusk i en bolle. Tilsett lammekjøttdeig, pinjekjerner, fetaost, finhakket hvitløk og krydder og bland godt sammen.
Form 9 - 12 sigarformede kebaber av kjøttblandingen. Varm opp rikelig med rapsolje i en stekepanne og brun kebabene på alle sider.
Skjær av endene på squashen og skjær lange sikiver på langs. Stek squashskivene i olje til de får litt brunfarge, og blir myke.
Rull kebabene inn i squashskivene og legg dem i en ildfast form. Sett dem inn i ovnen og la steke i ca. 10 minutter til kebabene er gjennomstekte.
Mens kebabene steker lager du tomatsausen. Stek hakket hvitløk kjapt i olivenolje. Tilsett hakkede tomater, chiliflak og pesto og kok opp. La småputre noen minutter. Smak til med salt.
Ta kebabene ut av ovnen og øs tomatsaus over.
Hvis du finner små auberginer på størrelse med squash, kan du godt bytte ut squashen med aubergin. På bildene har jeg brukt halvparten squash og halvparten aubergin.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette ser deilig ut! Jeg er ikke så flink til å bruke lam, men det går vel med kalv/okse også :)
SvarSlettmmmm. så veldig godt ut :) takk for tipset!
SvarSlettTenkte jeg bare skulle tipse deg om våre lille konkurranse, der du kan vinne et årsabonnement på et matblad ;) http://www.superkokken.no/vinn-arsabonnement-pa-mat-venner-2/3059
@ Gretel: Takk, det var det :) Kalv/oksekjøtt går sikkert også helt fint :)
SvarSlett@ Superkokken: Takk :)
400 hermetiske, hakkede tomater, det blir MYE saus ;) Så jeg har redusert det til 5 ferske ;) Men godt var det, takk for oppskrifte, har laget dette mange ganger nå :-)
SvarSlettHahahahaha! Uæææh! 400 GRAM selvfølgelig!Takk for tipset. Endrer det sporenstreks. Uansett høres fem ferske enda bedre ut enn de hermetiske. Gøy å høre at oppskriften har falt i smak ;)
Slett