ca. 40 hvitløksfedd med skall
torsdag 10. november 2011
Marinert hvitløk
Marinerte hvitløk kan spises som snacks eller de kan stå i kjøleskapet som lett tilgjengelige, ferdig skrelte hvitløksfedd med lang holdbarhet, til hva du nå enn måtte ønske å bruke hvitløk til. Marinerte hvitløk på noen fine glass er også en hyggelig hjemmelaget presang.
ca. 40 hvitløksfedd med skall
ca. 40 hvitløksfedd med skall
vann til koking
1 dl vann
1 dl rapsolje
1/2 dl hvitvinseddik
salt & pepper
tørkede krydderurter (eks. basilikum, oregano og/eller timian)
litt finhakket chili
_______________________________________________________________________________
Kok opp en kjele med vann og ha de hele hvitløksfeddene med skall i det kokende vannet. La koke i fem minutter. Hell av det kokende vannet, og skyll feddene i kaldt vann.
Fjern skallet på feddene.
Kok opp vann, rapsolje og hvitvinseddik til marinaden, og tilsett krydderurtene og finhakket chili.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Spennende -wow jeg har bare kjøpt slikt ferdig på glass jeg ...... til nå ;)
SvarSletthaha.... det skal jeg lage i da´!
SvarSlett@ Makronella: De på glass er som regel litt mer crispy enn disse. Disse er litt mykere, ettersom at de har fått koke litt. Men ikke helt myke altså. De ferdigkjøpte er jo gode. Men det er litt mer gøy med hjemmelaget synes jeg :)
SvarSlett@ Gitte: Kjapp som alltid ;) Lykke til da!
Og det er sikker godt å blande inn oliven også. Fx disse mini kalamata-olivenene med stein..de er så gode synes jeg! God julegave-ide, Frida! :)
SvarSlettÅja! Oliven er perfekt oppi her. Soltørkede tomater også. Enig med deg. Kalamataoliven er best!
SvarSlettSleng i litt feta også, så har vi den perfekte presang! :D
SvarSlettIkke dumt!
SvarSlettSå innmari lurt! Aldri tenkt på å marinere selv. Funker det å ha fetaost oppi også eller? :D
SvarSlettLeste at Gretel også hadde nevnt feta. hihi. Dette var lurt! Spørs om det blir noen slike julehilsener iår! :P
SvarSlettNår det gjelder fetaosten så ble jeg plutselig litt usikker. En ting er i hvert fall helt sikkert, den må tilsettes senere, etter som at laken man heller over glasset er varm. Også ble jeg litt usikker fordi feta alltid pleier å ligge i olje... Spørsmålet er vel om holdbarhetstiden blir kortere med fetaost oppi?
SvarSlettJo, det tror jeg du har rett i! Kanskje ikke så smart likevel.
SvarSlettSynd, for det hadde jo vært en perfekt kombo! Man får ha et glass med feta ved siden av :)
SvarSlettKjempelur julegave-ide! Hvordan blir disse iforhold til de du kjøper i butikken?
SvarSlettLitt vanskelig å beskrive. Og lenge siden jeg har kjøpt i butikken. Men de er vel litt mykere...
SvarSlettHelt Konge! Også en ny favoritt rett på skiva med litt tomat.. c",)
SvarSlettDet høres ut som en herlig måte å spise dem på Gitte.
SvarSlettEg veit lite om eddik; berre at eg bruke lite av det. Går det an å bruke eplecidereddik, eller øydelegge eg heile greia då?
SvarSlettJeg er usikker Martita. Hvitvinseddik er definitivt bedre enn eplecidereddik. Man kan kanskje si at det er mildere. Samtidig tror jeg ikke at du ødelegger hele greia med eplecidereddik altså. Det burde gå greit. Men jeg har jo ikke prøvd selv, så jeg kan jo ikke gi noen garantier for hvordan det blir.
SvarSlettKvitvinseddik kjøpt, kvitlauk på glas. Gler meg til å bruke det i matlaging. Eg tenke litt, at eg spare arbeid på andre måltid med dette. Peanøttkonfekten står i kjøleskapet og. Dette e kjekt!
SvarSlettHåper det ble bra Martita :)
SvarSlettHei!
SvarSlettJeg eeeelsker marinert hvitløk! <3
Men jeg lurte på en ting, jeg liker at de er crispy, går det ann å få til det med å redusere koketiden? Eller blir de for sterke eller noe da? Rå hvitløk er jo ganske sterkt!
Noen tips til krydder? Vil prøve å etterlikne "chilimarinert hvitløk" fra butikken!
Hilsen Gina
Jeg ville prøvd. Kanskje fjerne skallet før en kjapp forvelling, og så skylle dem godt i kaldt vann etter koking, så kokeprosessen ikke fortsetter inne i hvitløken etter at de er tatt ut av kokevannet. Men nå bare spekulerer jeg altså. Har ikke prøvd dette selv.
SvarSlettJeg husker ikke hvordan sånne chilimarinerte hvitløk smaker. Men masse chili er jo selvfølgelig obligatorisk. Og kanskje ørlittegrann sukrin for å runde av den sterkeste smaken?
Hvor lang holdbarhet er det på marinert hvitløk? :)
SvarSlett