lørdag 1. oktober 2011

Fine kjeksSprø, deilige lavkarbo kjeks, som passer perfekt til ost.

Jeg har brukt nigellafrø i denne oppskriften. De kan du lese mer om i innlegget om frokostrundstykker. Får du ikke tak i nigellafrø kan du fint droppe dem, eller erstatte dem med annet krydder. Hva med hvitløkspepper, timian, basilikum eller oregano for eksempel?

Jeg bruker også ristede sesamfrø i oppskriften. Når sesamfrøene er ristet får de en mye fyldigere og mer nøttete smak. Jeg har vært så heldig å finne ferdig ristede sesamfrø. Hvis ikke du er like heldig, kan du riste sesamfrøene i en tørr stekepanne. Bare pass på at de ikke brenner seg. Da blir det ikke noe godt.2 store egg

4 ss ristede sesamfrø

4 toppede ss finmalte skåldede mandler

1/2 ts havsalt

1 1/2 ts bakepulver

1 - 2 ts nigellafrø (kan utelates)
_______________________________________________________________________________

Sett stekeovnen på 150 grader.

Pisk eggene sammen, og bland alt det tørre i eggene.

Kle en stekeplate med bakepapir. Sett deigen på plate med en teskje, og form den til tynne små kjeks. Jeg får ca. 20 kjeks ut av denne oppskriften. Når det gjelder tykkelsen, så er det greit å være oppmerksom på at de blir veldig skjøre om de er for tynne. Hvis du ser på bildene her, så vil jeg si at kjeksene på bildet der de enda ikke er stekt, og der de er uten ost, er litt i tynneste laget. De kjeksene som er avbildet med ost på seg synes jeg ble akkurat passe.

Stek kjeksene i ca. 12 - 15 minutter. Skru ned varmen til 50 grader, åpne ovnsdøra på gløtt, og la kjeksen tørke videre i ovnen til de er sprø.

Her er kjeksen servert med taleggio og paprika, og en hvit fast geitost fra Beito med en timiankvast.

15 kommentarer:

 1. Ser nydelig ut, må prøves!! Ha en nydelig dag :)

  SvarSlett
 2. Takk Mjuuugly. Ønsker deg også en fantastisk lørdag :)

  SvarSlett
 3. De så super gode ut :-D Takk for oppskrift! Kjekt å ha noe å variere med. Ha en super helg :-D

  SvarSlett
 4. Takk Janicke:) Ønsker en super helg til deg også!

  SvarSlett
 5. De så kjempegode ut, og det er så godt med ost og kjeks! :)

  SvarSlett
 6. Ja, ost og kjeks er deilig. Og enda bedre med litt vin til ;) God helg til deg Jeanette!

  SvarSlett
 7. Hei:)
  Jeg har bakt kjeksene og de er gode. Men mine blir lyse og litt myke i midten. Jeg steker dem på 150 grader UTEN varmluft i 15 min; Jeg ser på bildet at dine er gyldene, og et spørsmål til; hvor lenge tørker du dem? Jeg lar de stå i ca en halv time.

  Mona

  SvarSlett
 8. Ovner er så forskjellige, så da kan det godt hende at du trenger å plusse noen minutter på steketiden. Jeg tok ikke tiden på tørketiden, men jeg tipper at jeg lot dem stå i en tre kvarters tid. Det er jo egentlig bare å ta en prøvekjeks underveis :)

  SvarSlett
 9. Jeg var ikke den stor bakeren før jeg startet opp med lavkarbo, og skjønner at jeg har litt å lære ennu :) Takk for tipset, og takk for alle de fantastiske oppskrifter du deler oss.
  Mona

  SvarSlett
 10. Jeg har vel egentlig ikke vært noen stor baker jeg heller. Men man lærer så lenge man prøver seg frem ;)

  Tusen takk for hyggelige ord :)

  SvarSlett
 11. Kan man bruke mandelmel istedenfor finmalte mandler? :-)

  SvarSlett
 12. Tja, si det? Da tipper jeg man må bruke litt mindre, ettersom at mandelmelet trekker til seg mer fuktighet. Men gi gjerne tilbakemelding dersom du prøver.

  SvarSlett
 13. Hei! Jeg har nettopp startet med LCHF-diett og disse kjeksene reddet alt! Jeg addet litt parmesanost i røra, og har aldri smakt bedre kjeks i hele mitt liv. Tusen takk!

  SvarSlett
 14. PS: Jeg brukte også mandelmel, funket fint!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails