torsdag 20. oktober 2011
Torsk med blomkålmos og chorizosalsa
Denne oppskriften har jeg mer eller mindre rappa fra en av Norges matbloggveteraner - Trine. Fantastisk deilig fiskerett fra en fantastisk inspirerende blogg.
Jeg hadde ikke pinjekjerner, så jeg bytta dem ut med gresskarkjerner. Det funka fint.
Til fire personer
blomkålmos etter denne oppskriften (evt. dobbel porsjon)
600 - 800 g torskefilet i 4 porsjonsstykker
olivenolje
sitronsaft
salt & pepper
3 - 4 ss pinjekjerner
ca. 1 dl olivenolje
150 g chorizo i små biter
2 sjalottløk - finhakket
1 - 2 fedd hvitløk - finhakket
1/4 chili uten frø - finhakket
3 soltørkede tomater - finhakket
sitron
frisk timian
_______________________________________________________________________________
Lag blomkålmos etter denne oppskriften.
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen litt sitronsaft og olivenolje, og pensle fisken. Krydre med salt og pepper. Legg fisken i en smurt ildfast form, og la den steke i 10 - 15 minutter.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og legg dem til siden.
Ha 1 dl olivenolje i stekepannen, tilsett chorizoen, og la surre et par minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater, og la surre videre på svak varme i et par minutter mens du anretter blomkålmos og fisk på fire tallerkener.
Bland pinjekjerner og fersk timian ned i chorizosalsaen, og smak til med litt sitronsaft. Hell chorizosalsaen over fisken. Pynt gjerne med litt ekstra frisk timian til slutt.
Jeg hadde ikke pinjekjerner, så jeg bytta dem ut med gresskarkjerner. Det funka fint.
Til fire personer
blomkålmos etter denne oppskriften (evt. dobbel porsjon)
600 - 800 g torskefilet i 4 porsjonsstykker
olivenolje
sitronsaft
salt & pepper
3 - 4 ss pinjekjerner
ca. 1 dl olivenolje
150 g chorizo i små biter
2 sjalottløk - finhakket
1 - 2 fedd hvitløk - finhakket
1/4 chili uten frø - finhakket
3 soltørkede tomater - finhakket
sitron
frisk timian
_______________________________________________________________________________
Lag blomkålmos etter denne oppskriften.
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen litt sitronsaft og olivenolje, og pensle fisken. Krydre med salt og pepper. Legg fisken i en smurt ildfast form, og la den steke i 10 - 15 minutter.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og legg dem til siden.
Ha 1 dl olivenolje i stekepannen, tilsett chorizoen, og la surre et par minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater, og la surre videre på svak varme i et par minutter mens du anretter blomkålmos og fisk på fire tallerkener.
Bland pinjekjerner og fersk timian ned i chorizosalsaen, og smak til med litt sitronsaft. Hell chorizosalsaen over fisken. Pynt gjerne med litt ekstra frisk timian til slutt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette så skikkelig snadder ut, elsker litt anderledes fiskeretter
SvarSlettVeldig snadder Makronella. Jeg tror dette blir en gjenganger hjemme hos meg :)
SvarSlett