fredag 14. mai 2010

Grillribbe med ovnsbakte Cherrytomater og Jordskokk

Grillribbe er lur lavkarbomat. Det er relativt billig kjøtt med masse fett på seg. Dessuten er det nesten umulig å mislykkes med grillribbe. Jeg synes grillribbe blir mest saftig og mørt hvis man lar dem koke litt i tillegg til å steke dem. Kjøp grillribbe naturell og krydre dem selv. Du vet for det første ikke hva som er i marinaden som produsenten eller butikken har hatt på de ferdigkrydrede grillribbene, og dessuten blir de bedre om du bestemmer krydderet selv.


1-2 skiver grillribbe per person

tørket chili

salt & pepper

smør

litt vann

5-6 cherrytomater per person

2 knoller jordskokk per person

olivenolje

timian
__________________________________________________________________ 

Sett ovnen på 150 grader.

Smør en ildfast form med olivenolje. Skjær et kryss i toppen av hver cherrytomat. Legg dem på den ene siden av den ildfaste formen. Risle olivenolje over tomatene, krydre med timian, salt og pepper.

Skrell jordskokkene og skjær dem i tynne skiver. Krydre dem med salt og pepper, ha godt med olivenolje på, bland godt og legg dem i den andre enden av den ildfaste formen.

Sett jordskokkene og tomatene i ovnen. De skal steke i ca. 30 minutter.

Knus tørket chili i en morter (med mindre du har kjøpt ferdig knust). Krydre grillribbene med chilien, salt og pepper.

Smelt smør i en stekepanne og stek grillribbene tre - fire minutter på hver side, til de har fått en fin farge. Ha litt vann i stekepanna, sett ned temperaturen og la grillribbene putre helt til tomatene og jordskokkene er ferdige. Etterfyll gjerne med litt vann underveis, og snu grillribbene av og til. Det er ikke meningen at det skal være masse vann i panna når grillribbene er ferdige. La det gjerne koke nesten helt inn slik at du bare har littegrann sky igjen.

Legg grillribbe, cherrytomater og jordskokker på tallerkner, hell gjerne litt sky over ribbebitene og dryss litt hakket kruspersille over til slutt. Dette er snaddermat. Men vær oppmerksom på at jordskokk ikke egner seg dersom du spiser ketogent. Jeg har forøvrig skrevet litt om jordskokken her.

4 kommentarer:

 1. Du er bare super flink! Når jeg kommer hjem skal jeg teste ut mange av oppskriftene du har lagt ut. Prøver å spise lavkarbo i Tyrkia, men blir litt utskeielser. Stort sett flink:)

  Line:)

  SvarSlett
 2. Takk i like måte Line. Du har lagt ut mange snadderoppskrifter du også. Nam nam!

  Håper du koser deg i Tyrkia. Ferie er ferie, og da er en og annen utskeielse pålagt.

  Frida

  SvarSlett
 3. Veldig god ide med ovnsbakte jordskokker!
  Det skal jeg absolutt forsøke:))

  Nannah!

  SvarSlett
 4. De er nydelige. Jeg prøvde meg også på fløtegratinerte jordskokker her om dagen. Nam! Nå er det ingen grunn til å savne fløtegratinerte poteter mer.

  Heldigvis har jeg funnet jordskokker på innvandrerbutikken til typ en femtedel av prisen sammenlignet med de på Meny. Så nå er det bare å kjøre på (i den grad jeg kjører på med noe som har 14 karber).

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails