lørdag 8. mai 2010

Kokospannekaker

Fordi kokosfett er kjempesunt, og kokos er veldig godt, så bestemte jeg meg for å prøve meg på å lage kokospannekaker. De ble veldig gode synes jeg. De har en ganske mild, men tydelig smak av kokos og passet veldig godt sammen med bær. Mettende var de også.

I både tykkelse og diameter ble pannekakene et sted midt i mellom crepes og amerikanske pannekaker. Vil du ha pannekakene tynnere tilsetter du bare litt ekstra kokosmelk og/eller et ekstra egg (sistnevnte er nok lurest hvis det ikke skal bli vanskelig å snu pannekakene), om du vil ha de tykke som lapper eller amerikanske pannekaker tilsetter du bare litt ekstra fiberhusk. Husk at røra tykner ganske mye etter at den har fått stå i et par minutter.


Til fire medium store pannekaker brukte jeg:


2 egg

1 dl kokosmasse

1 dl kokosmelk

1 ts fiberhusk

1 ts sukrin

1 klype salt

litt vaniljeekstrakt

smør til steking
__________________________________________________________________

Kjør kokosmassen i blenderen så den blir finmalt. Tilsett alle de andre ingrediensene bortsett fra  smøret og kjør videre i blenderen til det er en fin røre. La stå og tykne i et par minutter. 

Etter at røra har fått tykna kan du eventuelt justere med mer kokosmelk er litt mer fiberhusk om nødvendig.

Smelt smør i en panne. Stek pannekakene på middels til svak varme til de er gyldne. At varmen er relativt lav er viktig for at pannekakene skal rekke å stivne i gjennom før de blir brente. Grunnen til at det er viktig er at det gjør det mye lettere å snu pannekakene uten at de går i stykker. Jeg har også oppdaget at pannekakene blir mer vellykket om man bruker relativt lite stekefett. Her er det faktisk nødvendig å være gnien på smøret for å få et bra resultat.

Server med bær. Jeg liker å kjøre bærene en kort stund på lav effekt i mikroen sammen med litt vaniljeekstrakt og et par klyper sukrin, sånn at de blir lune og søte.

20 kommentarer:

 1. NÅ vet jeg hva jeg skal lage, har hatt sååå lyst på noe skikkelig godt til jordbærene jeg kjøpte i dag -så disse pannekakene står på bordet her om en time eller to :)

  SvarSlett
 2. Du har kjøpt jordbær du også ja :) Mine jordbær ble fortært sammen med ost. Deilig kombinasjon.

  Håper kokospannekakene falt i smak :)

  SvarSlett
 3. kan du annslå ca hvor mange karb det er pr pannekake m/bær?

  SvarSlett
 4. Hei Linn.

  Det er et spørsmål som det er vanskelig å gi et svar på. Dels fordi det kommer an på hvilke ingredienser du bruker. Det er en del variasjon mtp karbohydratinnholdet i kokosmelk og kokosmasse. Jeg har sett kokosmelk med 3-4 g karber per 100 g, og jeg har sett kokoksmelk med 1 g karber per 100 gram. Samme med kokosmassen. Alt fra 5 til 10 karber. For det andre er jeg usikker på hva 1 dl kokoksmasse veier Kjøkkenvekten min har avgått med døden. Også kommer det selvfølgelig an på hvor store du lager pannekakene, og hvor mye bær du har på dem.

  Jeg vil anslå at pannekakerøra får maks 5-6 karber med de ingrediensene jeg bruker (kokosmelken jeg bruker har for eksempel bare 1 g karber). Så når jeg lager fire medium pannekaker blir det altså 1,5 karber per pannekake. Bærene kommer i tillegg. Bringebær har 3,2 karber per 100 gram. Men jeg tviler på at jeg bruker så mye som 100 gram bringæbær på fire pannekaker. Kanskje 50 g.

  Sååå la oss si 2 gram karber per pannekake med bær. Men igjen... Det er veldig anslagsvis. Det kan godt hende det blir flere om du bruker andre merker enn det jeg gjør eller om du bruker mer bringebær. Du blir nesten nødt til å sjekke innholdet i de ingrediensene du bruker, og veie dem hvis du vil være sikker.

  Beklager et ganske ullent svar. Men det er det beste jeg kan gi deg.

  Frida.

  SvarSlett
 5. Desse var gode! Har og laga snickerskonfekten din idag, til stor suksess. Du e rett og slett vorte eit lite oppskriftsmekka for meg; kort sagt: Takk for at du er til!

  SvarSlett
 6. Gøy å høre at du har suksess med oppskriftene!

  SvarSlett
 7. Bruker du sånn kokosmasse som kjøpes på venlige butikker? :D

  SvarSlett
 8. Hei hei

  Takk for en fin blogg!! Gleder meg til å prøve ut mange retter her. Jeg har sakte men sikkert nærmet meg lavkarbo-mat, rett og slett på grunn av velvære. Merker stor forskjell. Mitt store problem: jeg er ikke begeistret for egg, altså jeg sliter med smaken. Og det er spesielt rettene med mel/egg jeg savner. Siden jeg elsker kokos tenkte jeg at dette var en fin start. Men det blir nok ikke lagd igjen, selv om jeg lagde en med ekte vanilje i, en med kanel og
  hadde friske bær på. Synes det blir for mye "egge"følelse både på
  konstistens og smak. Men i morgen skal jeg prøve frokostrundstykker, og håper det blir så godt som jeg synes det ser ut som :-)

  SvarSlett
 9. Hei Lene. Godt å høre at du føler deg bedre på lavkarbomat. Men jeg skjønner at det kan bli mer komplisert når man ikke er glad i egg. Det blir mye eggeretter på meg i hvert fall. Jeg håper frokostrundstykkene faller i smak. Personlig synes jeg ikke de smaker egg, så da håper jeg du er enig :)

  SvarSlett
 10. Oioi, pannekaker helt fri for melkeprodukter! :D JIPPI!

  SvarSlett
 11. Hehe, ja er det ikke fint? ;)

  SvarSlett
 12. Jo! ;D Forresten, hvor får du tak i den kokosmelken med 1 g kh? Det minste jeg finner er 2,7 g, tror jeg. Det er jo så godt så hadde vært greit å kunne bruke mer av det ;)

  SvarSlett
 13. Godt spørsmål. Jeg husker ikke. Jeg ser den jeg har i skapet nå er på 2,7, men jeg bruker flere forskjellige merker, og jeg husker ikke hvilket av dem som ligger på 1 karb. Hmm... Mest sannsynlig har jeg kjøpt den på en innvandrerbutikk. Jeg får sjekke neste gang jeg er inne på den faste innvandrerbutikken min, så får jeg heller komme tilbake til deg med hvilket merke/butikk det var snakk om.

  SvarSlett
 14. Rema 1000 sitt merke på kokosmelk har 1 karb :-))))

  SvarSlett
 15. Santa Maria sin hos coop har også 1 karb:-) (den rosa boksen)

  SvarSlett
 16. Disse skal testes på lørdag! Lørdag er min pannekakedag, og jeg lager dine amerikanske pannekaker hver gang:-) Nå er jeg klar for å prøve kokos-varianten!
  Bruker du kokosmelken flytende her, eller lar du den skille seg og bruker den stive delen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Slettes ikke dumt å ha en pannekakedag. Det har jeg også lyst å ha! ;)

   Her bruker jeg kokosmelken flytende ja.

   Slett

Related Posts with Thumbnails