søndag 16. mai 2010

Rabarbrasuppe med Jordbær og MynteAllerede da jeg stod ved kjøkkenbenken og kuttet rabarbra til denne suppen fikk jeg sommerminner fra barndommen. Den friske og syrlige lukten av rabarbra sender meg rett tilbake til hagen til oldemor der jeg satt under rabarbraplantene med et tefat fylt med sukker som jeg dyppet rabarbrastenger i. Rabarbraene var så sure at hele ansiktet snurpet seg sammen for hvert eneste tygg. Da var det ganske fint å være fire år gammel på besøk hos oldemor.

Rabarbra har bare 0,7 gram karbohydrater per 100 gram, og er dermed finfint på lavkarbokost. Men man kommer ikke unna søtning når man skal spise rabarbra. Her kommer det en oppskrift på en rabarbrasuppe laget med sukrin. I tillegg til rabarbra er suppen smakssatt med litt mynte. Det var en deilig vri på rabarbrasuppe. Og jordbær. Deilige søte jordbær!

Det kan virke litt råflott å gå til innkjøp av en hel bunt mynte bare for å bruke et par blader i suppa. Men mynte kan brukes til mye annet. Jeg er spesielt glad i mynte i visse typer kyllingsuppe. Ellers egner de seg veldig godt til tørking. Heng bunten opp ned, så har bladene tørket i løpet av få dager. De tørkede myntebladene kan du bruke til te. La bladene trekke noen minutter i varmt vann, så har du en deilig myntete. Du kan også smakssette isvann med ferske mynteblader.

Denne suppeoppskriften rekker til fire personer. Originaloppskriften har jeg funnet på frukt.no500 g rabarbra
 

8 dl vann
 

1 ½ dl sukrin
 

8 stk jordbær
 

2 blad frisk mynte
__________________________________________________________________
 

Rens rabarbraen og del den i 2 cm biter. 

Kok opp vann med sukrin og mynteblader. Ha i rabarbraen. Kok opp og trekk kjelen til side etter et par minutter. Avkjøl. Ta ut myntebladene. 

Server suppen lun eller kald med jordbær skåret i skiver.

 

4 kommentarer:

 1. Jeg får og sånne minne.

  Så spennende det ser ut. Vet ikke om jeg kommer til å prøve, men ser godt ut.

  SvarSlett
 2. Ja, jeg tror ikke jeg har spist rabarbra på mange mange år. Så det var en ganske nostalgisk følelse å spise denne suppa. Jeg prøvde meg også på en rabarbra smuldrepai. Den ble jeg egentlig mer fornøyd med enn suppa. Oppskriften kommer nok om noen dager.

  SvarSlett
 3. Takk takk. Det ga veldig sommerfølelse ja :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails