lørdag 1. mai 2010
BLT
Det var Line Holdal som minte meg på eksistensen av denne deilige sandwichen. Og takk for det! Det er ikke uten grunn at dette er den nest mest populære sandwichen i USA (i følge Wikipedia). BLT står for "Bacon, Lettuce & Tomato", som jo stort sett er de eneste ingrediensene. Det er fantastisk at noe så enkelt kan bli så godt!
2 personer
2 skiver solsikkebrød delt i to (eller fire skiver annet lavkarbobrød)
150 sprøstekt bacon
1 tomat i skiver
2- 4 blader romanosalat (eller isbergsalat)
ca. 2 ss majones
__________________________________________________________________
Sprøstek baconskivene.
Del solsikkebrødet i to. Smør majones på hver innside.
Legg salat, tomat og bacon på den ene skiva, og topp det med den andre halvdelen av skiva. Klem litt sammen, og sett tenna i herligheten.
Du kan godt jazze opp majonesen med litt pepper og hvitløk eller løk, eller kanskje litt sennep.
Hvis du skal steke mye bacon på en gang kan du godt gjøre det i stekeovnen. Kle en langform med aluminiumsfolie, spre baconskivene utover og stek på 175 grader i ovnen til baconet er sprøtt.
2 personer
2 skiver solsikkebrød delt i to (eller fire skiver annet lavkarbobrød)
150 sprøstekt bacon
1 tomat i skiver
2- 4 blader romanosalat (eller isbergsalat)
ca. 2 ss majones
__________________________________________________________________
Sprøstek baconskivene.
Del solsikkebrødet i to. Smør majones på hver innside.
Legg salat, tomat og bacon på den ene skiva, og topp det med den andre halvdelen av skiva. Klem litt sammen, og sett tenna i herligheten.
Du kan godt jazze opp majonesen med litt pepper og hvitløk eller løk, eller kanskje litt sennep.
Hvis du skal steke mye bacon på en gang kan du godt gjøre det i stekeovnen. Kle en langform med aluminiumsfolie, spre baconskivene utover og stek på 175 grader i ovnen til baconet er sprøtt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
En kjempegod klassiker! Og legger du til en kyllingfilet også får du et helt måltid og en chicken BLT! :)
SvarSlettnannah
Mmmm! Takk for tips! Nå tror jeg at jeg vet hva det blir til middag i morgen ;)
SvarSlettHei
SvarSlettKan man erstatte fiberhusk med kruskakli? Eller hvor får man kjøpt fiberhusk? Superfin blogg, setter pris på svar :)
marte.steinnes@gmail.com
Hei Marte!
SvarSlettNei jeg tror ikke kruskakli vil gjøre samme nytten som fiberhusk. Fiberhusken binder deigen sammen, og er det som gir brødkonsistensen.
Fiberhusk får du kjøpt i helsekostforetninger og i velassorterte butikker. Jeg vet at Smartklubb har fiberhusk for eksempel. Og Sunkost. I vanlige butikker ville jeg lett etter fiberhusk i hylla med spesialvarer som glutenfritt.
Fiberhusken koster litt i innkjøp, men er veldig drøy. Det er sjelden mer enn et par spiseskjeer som skal til i de ulike oppskriftene. Også er det veldig anvendelig i stort sett all lavkarbobakst. Hvis du tror du kommer til å lage litt lavkarbobrød, knekkebrød, kjeks, lapper eller pannekaker, så anbefaler jeg deg å skaffe fiberhusk.
Her er en link til en nettbutikk som fører fiberhusk, der du kan se bilde av pakken:
https://www.bonushelse.no/Nettbutikk/Fiberhusk-300g-pose
Klem fra Frida