tirsdag 15. januar 2013

Speilegg i løk


Et lite tips til variasjon på speileggene.ringer av løk (se under)

egg

smør

salt & pepper

evt. friske krydderurter
___________________________________________________________________________

For å få plass til et helt egg i en løkring må du lage ringene av et av de ytterste lagene på løken, midt på løken. Løkens ekvator kan man si. Ringene bør være ca. 1 cm høye. Eggene utvider seg litt under stekingen, så det er bare fint om eggehviten ikke rekker helt opp til kanten av løken etter at du har knekt egget oppi løkringen. Eggehviten fungerer sånn at hvis litt av eggehviten renner ut, så "drar" den gjerne med seg store deler av resten av eggehviten også. Det vil vi ikke ha noe av.

Begynn med å smelte smør i en stekepanne, og brun kanten løkringene til de får en fin gylden farge. Snu løkringen slik at den brunende kanten peker opp. Knekk et egg i hver løkring og stek på lav varme til hviten er stiv tvers igjennom. Ha lokk på pannen på slutten av steketiden for å få hviten stiv på toppen.

Salte og pepre, og dryss evt. litt friske urter over om du har.10 kommentarer:

 1. Så fine! Hvor får du ideene dine fra?! :D Om jeg har forstått det riktig, tar du ut det meste av det i midten av løken og lar noen av de ytterste lagene bli igjen til egget? Denne er fin til å imponere en søndag morgen med :)

  SvarSlett
 2. Denne ideen fikk jeg etter å ha sett et bilde av sånne egg på Pinterest. Og ja, du har forstått det riktig når det gjelder løkringene :)

  SvarSlett
 3. Kjempestilig!!

  elsker løk og egg så dette skal jammen prøves ;-) , men kansje stekt i ovnen som egg cocotte..

  Har meldt meg på som følger av bloggen din i tifelle du slipper flere gullegg :-)

  Jeg blogger også (som så mange andre) og skal selvfølgelig linke til deg hvis jeg lager ett blogginnlegg om det samme ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke umulig at det er enda enklere å steke det i ovnen. Det var ingen dum ide.

   Så koselig at du har meldt deg som følger. Det er alltid stas. :)

   Slett
 4. Løk passer til alt! Og egg passer til alt! Så dette må jo bli bra. Du kan gjøre dette med både paprika og tomater også - og sikkert andre grønnsaker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Paprika kan bli ganske kult. Jeg lagde forresten en slags tomatvariant en gang i tiden. Men da med hele tomaten, ikke bare en ring: http://lchf-bloggen.blogspot.no/2010/05/bakte-tomategg.html

   Slett
 5. Kjempefin blogg dette :)

  Har du noen ide om hvordan jeg skal lage en god lchf tempura? Jeg forsøkte en oppskrift med mandelmel, men det ble ikke så godt, synes jeg: ble litt "sandkakeaktig"

  Anita

  SvarSlett
 6. Your questions and tasks will be answered by one of our experienced instructors. You can always count on us! Please feel free to contact us at any time, and we'll be happy to assist you. Need help with your C programming assignments? Workload, tests, and internal meetings cause a lot of stress for most college students. Some students struggle to finish their projects on time while working half-time. If you are looking for C assignment help, whether it's a basic example of your code or a template data structure, this is where you should go. Regardless of the deadline, Assignment Global's C programming instructors will assist you in completing high-quality projects on time. If you need additional convenience, you can reach our teachers any time of the day or night by email or live chat.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails