lørdag 12. mai 2012

Kyllinglår fra Kashmir

Kyllinglår i en hot saus med smak av Kashmir.




4 ss ghee (eller rapsolje)

2 laurbærblad

1 løk - finhakket

2 cm frisk ingefær - finhakket

5 hvitløksfedd - finhakket

1/2 - 1 ts tørket chiliflak (tilpass etter hvor sterkt du vil ha det)

1/4 ts malt nellik

1/2 ts kardemomme

1 toppet ts malt spisskummin

1 toppet ts malt koriander

4 store tomater - hakket

salt

4 - 6 kyllinglår

vann
_______________________________________________________________________________

Varm ghee (eller olje) i en stor kjele. Stek løk og laurbærblad til løken er blank. Tilsett hvitløk, ingefær og chiliflak, og stek videre i et par minutter.

Tilsett alle krydderne, og stek videre til det begynner å dufte. Pass på at det ikke svir seg. Tilsett evt. mer ghee om nødvendig.

Tilsett hakkede tomater og stek til tomatene begynner å løse seg opp litt.

Tilsett 1 1/2 - 2 dl vann og kok opp. Smak til med salt. Men husk at sausen skal koke inn, så la det gjerne være litt mindre salt enn du tror. Ha kyllinglårene i kjelen, og sørg for at de ligger godt ned i sausen. Sett på lokk, og la koke i 30 - 40 minutter. Det er ikke nødvendigvis nok saus til å dekke kyllinglårene helt, så snu lårene en gang underveis i kokinga, så du sikrer at de blir ordentlig jevnt gjennomkokt. La også gjerne kyllingen koke uten lokk de siste 10 - 15 minuttene, slik at sausen får lov til å bli mer redusert.

Server sammen rikelig med grønnsaker. Grønne bønner passer godt.


7 kommentarer:

  1. Dette ser utrolig godt ut! Jeg vil teste denne ut en dag:) Kan du forresten gi meg et tips hvor jeg i Oslo kan få kjøpt ferdiggstekt etiopisk injera? Du nevnet noe om det i et tidligere innlegg, men ikke hvor. På forhånd takk og god helg til deg! Mvh Vigdis

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Vigdis. Ferdigstekt injera får du for eksempel kjøpt i den innvandrerbutikken som ligger i Storgata, på høyre side 20 meter eller så forbi Brugata trikkestasjon (om du kommer fra sentrum).

      Slett
  2. Høres veldig godt og veldig spicy! :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk, Frida! Den skal jeg finne neste gang jeg er i Oslo:)
    Ha en god uke, og takk for herlige eksotiske oppskifter! Helt etter min smak:)
    Mvh Vigdis.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig Vigdis. Ønsker deg også en god uke :)

      Slett
  4. Very delicious, thanks for sharing.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails