fredag 23. april 2010

Blomkålsalat (fake potetsalat)

Grillsesongen nærmer seg med stormskritt. Noen ivrige sjeler har allerede startet. Og at grillsesongen er på vei er jo en fantastisk nyhet for oss LCHF'ere. Det er neppe noe som passer oss bedre. Feite kjøttstykker på grillen er som skapt for oss! 

Potetsalaten må vi hoppe over, men det gjør ingen verdens ting. For her kommer en oppskrift på en blomkålsalat som ikke bare er en god erstatning for potetsalaten. Jeg vil påstå at den er bedre enn hvilken som helst potetsalat du får kjøpt på butikken. Og forresten er det ingen grunn til å vente til grillsesongen. Denne kan du spise når som helst på året sammen med kjøtt, pølser eller fisk.Nok til 6 porsjoner


1 stort blomkålhode

1/2 rød løk - finhakket


1 fedd hvitløk - finhakket

2 stilker stangselleri - hakket


1/2 - 1 rød chili uten frø - finhakket


4 ss gressløk - finhakket


2 hardkokte egg - hakket

 
1 ss edikk


2-3 ss hakkede cornichonger (eller sylteagurker)


1 ss sennep (her liker jeg å bruke Slotts skånske sennep)


1/2 boks seterrømme


1 1/2 dl ekte majones

litt sukrin

salt & pepper


1 ts paprikapulver

__________________________________________________________________

Kok blomkålen såvidt mør. Mens blomkålen koker blander du alle de andre ingrediensene godt.


Avkjøl blomkålen helt, og skjær den i biter. Bland blomkålbitene med resten. Pynt med litt gressløk.

Server kald til grillmaten.Her har jeg servert blomkålsalaten med Solvinges  Italian Chicken Sausage. Disse pølsene inneholder bare 1 gram karbohydrater per 100 gram. Dessuten er de i følge innholdsfortegnelsen uten msg, såkalte "aromastoffer" eller annet tull. Kyllingkjøtt, løk, vann, urter, krydder... Punktum. Sånt liker vi!

16 kommentarer:

 1. Denne så skikkelig snadder ut og skal absolutt prøves ut - setter opp på handlelisten det jeg trenger

  SvarSlett
 2. Det raser inn med oppskrifter her fortere enn man klarer å prøve dem! Denne frister meget og skal lages i helgen.
  Har du tenkt på å utgi en kokebok? Du har jo allerede tatt lekre bilder til oppskriftene!
  Ha en god helg, Frida!

  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 3. hvor får du kjøpt de pølsene henne?
  Mvh hanne. Elsker oppskriftene dine

  SvarSlett
 4. makronella: Gøy når jeg klarer å friste. Og jeg lover deg at den er god. Jeg spise restene av denne til frokost i dag :)

  Lisbeth: Hehe, til tider er jeg i siget når det gjelder å teste ut nye oppskrifter. Da går det unna (også har jeg en del bilder og oppskrifter på lur fra før jeg startet bloggen og som jeg sniker inni mellom det jeg produserer om dagen). Kokebok hadde vært artig. Får tenke på det. Jeg aner ikke om det ville vært lønnsomt. Jeg er ingen fotograf, så bildene er vel ganske amatørmessige. Men de fleste kan vel fikses på i photoshop om det skulle være nødvendig.

  Ønsker god helg til deg også.

  Hanne: Takk for oppskriftskjærligheten. Det varmer et matvrak som meg :)

  Pølsene får du kjøpt på Rema 1000. Solvinge er Rema 1000 sitt eget merke. Jeg trooor forresten at flere av de Solvingepølsene har lavt karboinnhold.

  Link: http://www.rema.no/kampanje/grill10/Produkter/P_lser/?gclid=COSf25zdnKECFQmA3godZwExxw

  SvarSlett
 5. Denne var nydelig! Tusen takk! Jeg hadde ikke blomkål, så jeg brukte brokkoli og det fungerte det også!
  Kjempe godt til grillmat!

  SvarSlett
 6. Tropico: Så bra at du likte den. Og så bra at det funket med brokkoli: Kanskje jeg skal prøve meg på din variant neste gang :)

  SvarSlett
 7. Takk for god oppskrift !
  Personlig har jeg sluttet å kjøpe kyllingprodukter fra Solvinge; de behandler dyrene helt forferdelig. Prioriterer Prior ;o) Vennlig hilsen Wenche Stenberg

  SvarSlett
 8. Hei Wenche

  Uff, er det ikke det ene så er det det andre liksom. Prior er jo ikke noe flinke i forhold til innholdet i produktene sine. Mye unødvendig stivelse og tilsetningsstoffer. Derfor ble jeg så glad for å se at Solvinge lager produkter som er "renere". Men dyrevelferd er også viktig. Man vil jo ikke at det man spiser skal ha hatt et forferdelig liv før det havner på middagstallerknen. Kanskje vi må begynne å lage pølsene våre selv? :)

  Frida

  SvarSlett
 9. Har mikset meg fram til en variant av "potetsalat uten potet" som jeg har fått mye skryt av. Mål og mengde har jeg ikke, så der må du prøve deg fram:
  1 boks creme fresh
  1/3 pakke majones
  saft av 1/2 sitron
  litt kunstig søtt
  litt salt
  purreløk i tynne strimler
  oppkuttet kinakål
  Denne blir best dersom den lages dagen i forveien så den får trekke smak. Har den ofte stående i kjøleskapet så jeg har til kylling, laks, koldtbord o.l Går vel egentlig til det meste. Håper den faller i smak.

  SvarSlett
 10. Høres ut som at det blir som en slags coleslaw?
  Takk for oppskriften :)

  SvarSlett
 11. Denne va bare helt fantastisk go!Hadde ikkje rødløk,men brukte vårløk i stedenfor.Samboer ble så begeistret at dette skulle lages når vi fikk gjester ;)Skal notere meg bak øret det som ble skrevet ang Solvinge.Kanskje vi skulle skrevet til Prior for å få de mer obs på produktene sine sånn at vi kan bruke dem mer?

  SvarSlett
 12. Så bra at du likte den! Dette er en av mine favoritter. Vårløk er nok minst like godt som rødløk i denne.

  Når det gjelder Prior sine pølser så er jeg redd de vil spare mye mer på å fortsette å bytte ut 5-6 % av kjøttet med billig potetstivelse, enn hva de kan tjene på en og annen ekstra lavkarbisk kunde ved å produsere renere produkter. Men det er klart at det skader ikke å si i fra. Hvis mange nok sier i fra så hadde de kanskje i det minste turt å satse på et slags nisjeprodukt i tillegg til de ordinære pølsene? Vi blir jo tross alt flere og flere som lever på denne måten.

  SvarSlett
 13. Denne var fantastisk god.. (Som de fleste oppskrifter jeg har prøvd her inne.. TAKK!) Anbefaler denne på det sterkeste. Vi spiste den til grillet Idsøe-pølse (som er nesten uten karbohydrater) og dette kommer vi til å lage maaaange ganger i sommer. :) (Våre høykarbogjester syntes maten var fantastisk)

  SvarSlett
 14. Så gøy å høre Anja. Denne er en gjenganger hos meg også om sommeren :)

  SvarSlett
 15. Igjen, får helt vann i munnen av bloggen din. Og tipset om kokebok over her må du virkelig tenke over. :-) Er så flott med slike som deg som tester ut og finner mange gode løsninger. Jeg elsker å lage mat men er ikke så veldig god på å prøve ut ting, derfor er jeg sjele glad for at du og andre gjør det og deler med oss andre. Fortsett gjerne slik i mange år til. ;-) Men, et par spøesmål ang salaten. Jeg er ikke så veldig glad i kokt blomkål men er den rå spiser. Er det mulig å bruke rå blomkål i denne? Og de pølsene fra Solvinge, kjøpes de på Rema 1000?

  SvarSlett
 16. Hei Heidi! Tusen tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg blir jo så smigret og inspirert! Kokebok hadde vært veldig gøy, men jeg vet ikke helt om tiden strekker til for tiden.

  Ang. rå blomkål, så ja, hvorfor ikke egentlig? Jeg har jo ikke prøvd selv, men jeg kan ikke se at det skal være noe i veien med rå blomkål i salaten altså.

  Pølsene kjøpte jeg fra Rema 1000 ja. Men jeg vet ikke om de fortsatt har dem i sortimentet. Dette er jo et innlegg fra i fjor. Jeg har lagt merke til at det har blitt færre av pølsene med lavt karbohydratinnhold på Rema i år, til fordel for flere pølsetyper med høyere karboinnhold. Synd.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails