onsdag 3. mars 2010

Indisk blomkål


Inderne kan virkelig dette med krydder altså.

 

4 porsjoner
 
   
ca 700 g blomkål i buketter

1 1/2 ts finhakket hvitløk
 
1/2 ts malt ingefær
 
1/2 ts paprikapulver

1 ts gurkemeie
 
2 1/2 ts malt koriander

1 ts tørket bladkoriander 

1/2 krm kanel
 
1/2 krm grovmalt svartpepper 
 
1 krm  kardemomme
 
1 krm spiskummin
 
1/2 krm malte nelliker
 
2 ss sitronsaft
 
2 ss matolje 
 
3 ss vann
 
1/2 ts salt
__________________________________________________________________

Bland alt krydderet med salt og sitronsaft. Varm oljen i stekepannen og fres krydderblandingen i et par minutter. Tilsett vannet. Legg i blomkålen, rør rundt så blomkålen er godt dekket i krydderet og la koke på svak varme under lokk i syv til ti minutter.  Rør rundt igjen.

Og ja, det skal være så lite vann i kjelen. Derfor er det viktig at du har så svak varme at det bare akkurat koker, slik at det ikke svir seg. 

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails