torsdag 16. juni 2011

Parmesangratinerte jordskokker

Det øverste laget på denne jordskokkgratengen skal være sprø, og under skal den være myk. Digg tilbehør til for eksempel kylling eller biff.


1-3 jordskokker per person

smeltet smør

rikelig med finrevet parmesan

pepper
_______________________________________________________________________________

Skjær jordkokkene i tynne skiver. Ha litt smeltet smør i bånn av en ildfast form. Legg deretter lagvis jordskokker, pepper, godt med smeltet smør og parmesan. Gjenta tre ganger, avslutt med parmesan på toppen.

Stek i ovnen på 225 grader i ca. 45 minutter til toppen er sprø og bunnen er ordentlig myk.


Her er jordskokkene servert til kylling saltimbocca.

7 kommentarer:

  1. Hey! Nå går det å komentere igjen!

    Jordskokker og karbohydratinnhold; hvordan var det egentlig med det?

    SvarSlett
  2. Hurra! Jeg ser at jeg har fått e-post, men jeg har ikke rukket å svare ennå. Er på jobb vet du. Når det gjelder karbene i jordskokk så kan du sjekke ut svaret som Lena Beatrice fikk fra Bioforsk her: http://lenabeatrice.net/mat-og-helse/sukker-og-andre-karbohydrater/svar-fra-bioforsk-om-karbohydrater-i-jordskokk/

    SvarSlett
  3. Hadde jordskokker i kylen, så testa ut nå. Tilsatte også litt olivenolje m/chilipepper. Spicy og veldig godt :-)

    SvarSlett
  4. Olivenolje med chili høres ut som et veldig godt tilskudd :) Nam!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails