torsdag 9. juni 2011

Kjøttdeiggulasj

Enkel og varmende suppe på en regnværsdag.


1 gul løk - hakket

2 fedd hvitløk - hakket

300 g kjøttdeig

smør

1/4 sellerirot - i terninger

1 rød paprika - hakket

5 - 6 dl buljong (lag av for eksempel grønnsaksfond eller kalvefond)

400 ml hakkede tomater på boks

1/2 - 1 ss paprikapulver

1 ts spisskummin

salt & pepper

kruspersille

créme fraîche
_______________________________________________________________________________

Stek løk i godt med smør til den er blank og myk. Ha over i en kjele. Stek kjøttdeigen i smør, og ha over i kjelen.

Tilsett buljong, tomater, sellerirot, paprika, paprikapulver, spisskummin og rikelig med pepper. Kok opp og la koke i ca. 15 minutter, eller til selleriroten er blitt ordentlig mør. Smak til med salt.

Server med créme fraîche og hakket persille.


Server med en klatt créme fraîche og hakket persille.

10 kommentarer:

  1. Og akkurat regnværs dag er det i dag(og --suuuk ) .......kanskje jeg må ha denne i dag da -ser fristende ut.
    Klarer jeg handle med det lille jeg trenger etter jobb tro ??

    SvarSlett
  2. Og jeg som sitter her og lengter en god suppe...mmmmm

    SvarSlett
  3. @ Makronella: Man fortjener god suppe når det regner. Håper på bedre vær i morgen.

    @ Gretel: Suppe blir jo alrdi feil. Aldri.

    SvarSlett
  4. Hei! Kjempe fin blogg du har, masse spennende oppskrifter!

    En ting jeg har lagt merke til dog, er de utallige typene av krydder du bruker, i tillegg til mye forskjellige grønnsaker. Pluss andre "uvanlige" ingredienser. Det jeg lurte på da, er: bruker du mye penger på mat? Har veldig lyst til å prøve mange av oppskriftene dine, men mangler mange av ingrediensene og er dessverre fattig student.

    SvarSlett
  5. For en god og fristende måte å bruke kjøttdeig på, denne suppen skal jeg sannelig sette på menyen til uken :)

    SvarSlett
  6. @ Maja: Det varierer nok en del del hva jeg bruker av penger på mat. Men verken krydder eller grønnsaker er av de store utgiftene. Jeg handler mesteparten av maten jeg spiser på innvandrerbutikker der utvalget av både krydder og grønnsaker er stort, og prisen på både grønnsaker og krydder er lav. Jeg har selv vært fattig student, så jeg vet hvor vanskelig det er å få til matbudsjettet i den situasjonen, men krydder fra innvandrerbutikk er ikke dyrt. En stor pose med krydder koster gjerne noe sånt som 15 kroner (tatt mengden i betraktning er dette en brøkdel av prisen i en vanlig butikk). Litt krydder i hylla er med på å gjøre maten litt mer spennende, noe som ofte kan bli en utfordring som student. Jeg vet i hvert fall at jeg pleide å spise ganske ensidig, da det alltid gikk i det billigste varene.

    Når det gjelder "uvanlige" ingredienser vet jeg ikke helt hva du sikter til. Jeg prøver å styre unna det meste av helsekostvarer og lignende som man ikke kan få tak i enten på vanlig butikk eller innvandrerbutikk. Men det er to ting jeg kjøper på helsekosten, og det er sukrin og fiberhusk som jeg må ha når jeg baker. Begge disse varene koster litt, men er drøye i bruk. Jeg har vel en pakke fiberhusk i i hvert fall et halvt år før jeg må kjøpe en ny.

    Hvis det er noen spesifikke varer du lurer på, så bare spør! Også når det gjelder krydder. Noen tper krydder kan jo byttes ut med andre, noen typer krydder er superanvendelige og kan brukes i veldig mange retter (som spisskummin som jeg har brukt i denne suppa), mens andre krydder har en tendens til å samle støv i hylla og er kanskje ikke verdt å prioritere som fattig student.

    SvarSlett
  7. Oi, haha, det ble visst en lang kommentar over der...

    @ Melusine: Da håper jeg den faller i smak :)

    SvarSlett
  8. har fått fullstendig dillla på den retten her, kan ikke si annet, må hakke persille...! ; )

    SvarSlett
  9. Haha! Så gøy! Også på ikke-regnværsdag også da gitt! :o

    SvarSlett
  10. Jajamen, og nå står mandeltorsk med pesto og tomatsalat for tur, fikk uventa besøk og siste torskeloinen hos fiskeriet i dag!!! Spennende....

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails