Denne salaten smaker av sommer! Bruk gode, modne tomater. Og om du oppbevarer tomatene dine i kjøleskapet må du ta dem ut og sette dem på kjøkkenbenken i god tid før salaten skal serveres. Tomatene smaker best om de serveres romtempererte. Oppskriften er en tilpasset versjon av en oppskrift i kokeboken
Friskt og Fristende.
1 liten
salatløk - delt i to og skåret i tynne skiver
1/4 ss sukrin/sukrinmelis
1 ss hvitvinseddik
3 modne klasetomater (eller andre gode tomater)
havsalt
nymalt pepper
blader av 1 potte oregano
extra virgin olivenolje
_____________________________________________________________________________
Bland løk og sukrin og la blandingen stå i en halv time. Tilsett eddik.
Del tomatene i åtte og rør dem inn i løken. Dryss havsalt og pepper over.
Når salaten skal serveres blander du inn oreganoblader og drypper litt olivenolje over.
Server som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.
Her er salaten servert til mandeltorsk. Mandeltorskoppskriften kommer når jeg får rota meg til å skrive den ned...
När man kör lchf, ska man inte försöka ha mindre tomat? Jag kör liknande lchf och har fått för mig det. :)
SvarSlettDet kommer vel litt an på hvor strikt man vil være. Men ja, for mange kan det være lurt å stramme litt inn på tomatbruken, i hvert fall i en vektnedgangsfase. Man må nesten bare teste ut hva som funker på egen kropp. For min egen del har ikke litt tomatbruk noen negativ innvirkning på vektnedgang (heldigvis, for jeg er veldig glad i tomat). :)
SvarSlettÅ bare for å presisere... Så ville jeg nok ikke ha gjort det til en vane å spise en tomatsalat som denne som et måltid i seg selv. I hvert fall ikke så lenge jeg fortsatt vil mer ned i vekt. Men som tilbehør til middagen :)
SvarSlettJeg og elsker tomater, prøver kutte ned men..... noe sååå fristende der de står på benken ! Denne så jo bare het snadder ut :)
SvarSlettJa, tomater må man bare innvilge seg altså. Så får man heller ta noen tomatfrie perioder om resultatene uteblir :)
SvarSlett