mandag 9. juli 2012
Grønne sesambønner
Sesamolje kan gjøre underverker, ikke minst for grønne bønner. Disse grønne bønnene er kanskje de beste grønne bønnene jeg vet om. Herlig nøttete, og superenkle å lage. De passer til både kylling, fisk, svin og storfekjøtt, og gir middagen en asiatisk touch.
400 g grønne bønner (haricot vertes)
1 - 2 ss sesamolje
1 liten ts maldonsalt (mye mindre om du bruker vanlig salt)
1/2 ts nymalt svart pepper
1/2 ss sesamfrø
__________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk de grønne bønnene, og kutt gjerne endene av dem.
Spre de grønne bønnene i en ildfast form. Risle over sesamoljen, salt, pepper og sesamfrø. Bland godt sammen så alle bønnene er jevnt dekket med olje, krydder og sesamfrø.
Sett formen inn i ovnen og bak i ti minutter. Ta formen ut av ovnen og rør rundt i de grønne bønnene. Sett formen tilbake i ovnen og bak videre i 5 - 10 minutter, til bønnene begynner å bl rynkete.
400 g grønne bønner (haricot vertes)
1 - 2 ss sesamolje
1 liten ts maldonsalt (mye mindre om du bruker vanlig salt)
1/2 ts nymalt svart pepper
1/2 ss sesamfrø
__________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk de grønne bønnene, og kutt gjerne endene av dem.
Spre de grønne bønnene i en ildfast form. Risle over sesamoljen, salt, pepper og sesamfrø. Bland godt sammen så alle bønnene er jevnt dekket med olje, krydder og sesamfrø.
Sett formen inn i ovnen og bak i ti minutter. Ta formen ut av ovnen og rør rundt i de grønne bønnene. Sett formen tilbake i ovnen og bak videre i 5 - 10 minutter, til bønnene begynner å bl rynkete.
Etiketter:
asiatisk,
meieriproduktfritt,
tilbehør,
vegetar
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar