mandag 9. august 2010
Ovnsstekt omelett med laks og asparges
Dette er jo en klassiker dersom den er laget som en pai. Vi hopper over paiskallet og lager det som en ovnsstekt omelett istedenfor. Du kan bruke både kokt laks, stekt, varmrøkt eller kaldrøkt laks i denne oppskriften Selv synes jeg den er best med varmrøkt laks.
litt olivenolje
100 - 150 g laks (ferdig kokt, stekt eller røkt)
150 - 200 g asparges
1 liten vårløk - snittet
eventuelt litt hakkede urter
2 dl revet ost
salt & pepper
3 egg
1 dl fløte, creme fraîche eller rømme
__________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt aspargesen i to eller tre, gi dem et raskt oppkok, og skyll dem i kaldt vann.
Smør en liten ildfast form eller en paiform med litt olivenolje. Ha laksen i biter og aspargesen i formen. Strø vårløk (og eventuelt urter) og ost over.
Visp sammen egg, fløte/creme fraîche/rømme, salt og pepper. Hell eggeblandingen over osten. Rist lett på den ildfaste formen slik at eggeblandingen fordeler seg godt ned i de andre ingrediensene.
Stek omeletten i ca. 20 minutter, eller til eggene har stivnet. Kan serveres både varm og kald, gjerne med litt salat og en klatt creme fraîche.
litt olivenolje
100 - 150 g laks (ferdig kokt, stekt eller røkt)
150 - 200 g asparges
1 liten vårløk - snittet
eventuelt litt hakkede urter
2 dl revet ost
salt & pepper
3 egg
1 dl fløte, creme fraîche eller rømme
__________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt aspargesen i to eller tre, gi dem et raskt oppkok, og skyll dem i kaldt vann.
Smør en liten ildfast form eller en paiform med litt olivenolje. Ha laksen i biter og aspargesen i formen. Strø vårløk (og eventuelt urter) og ost over.
Visp sammen egg, fløte/creme fraîche/rømme, salt og pepper. Hell eggeblandingen over osten. Rist lett på den ildfaste formen slik at eggeblandingen fordeler seg godt ned i de andre ingrediensene.
Stek omeletten i ca. 20 minutter, eller til eggene har stivnet. Kan serveres både varm og kald, gjerne med litt salat og en klatt creme fraîche.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
For en fantastisk blogg! Jeg fant den nå, og den er virkelig så delikat og inspirerende. Denne kommer jeg til å lese mye. Tusen takk!
SvarSlettSå hyggelig å høre Katrine. Tusen takk :)
SvarSlettJeg falt innom denne bloggen just now, og ah, dette var akkurat det jeg trengte som positiv oppmuntring og ikke minst en liten piff, så jeg ikke føler meg så låst i matveien :D
SvarSlettHei Clüver. Godt å høre at jeg har evnen til å gi en liten piff. Ikke no gøy å være lost i matveien :)
SvarSlettNei, og man blir litt det. Jeg følger southbeach dietten, men savner å kunne spisebrød, eller noe som ligner på brød..hehe. så skal lage sesambrød i dag tenkte jeg :D
SvarSlettBrød kan være kjekt i blant ja. Du må prøve solsikkebrødet også. Veldig godt brød.
SvarSlettJeg har et bloggtips hvis du følger South Beach-dietten. Kanskje du har sett den før, men det er Kalyn's Kitchen som du finner her: http://kalynskitchen.blogspot.com/. Hun er Southbeach'er, og selv om en del av oppskriftene inneholder litt for mange karber for min del, så har jeg funnet mange gode oppskrifter på den bloggen.
Lykke til med sesambrødet :)
Tusen takk, skal sette igang å bake nå tenker jeg. Og skal lage to deiger, en med sesam og en med linfrø :D holder deg oppdatert :D
SvarSlettSå spennende! Ja, hold meg oppdatert :)
SvarSlettLaget sesambrød..det ble ikke helt som forventet. Det var ikke vondt,det var noe litt uvant. Skal prøve å finne en måte å knuse sesamfrøene på,slik at det blir mer..deig aktig. hehe. Men veldig fornøyd!
SvarSlettDet blir nok mer brødete om du knuser sesamfrøene ja :)
SvarSlettNå har jeg spist kveldsmat, og med ost og agurk var brødet absolutt genialt!
SvarSlettHøres godt ut. Så bra at du ble fornøyd ;)
SvarSlett