lørdag 12. juni 2010

Ovnsstekte nakkekoteletter

Dette er knapt en oppskrift. Men kotelettene blir så møre og saftige når de stekes på denne måten, at jeg må bare dele fremgangsmåten på ovnsstekte koteletter.

Man tager ønsket antall koteletter. Nakkekoteletter blir best på grunn av fettmeleringen. Ha ønsket krydder på kotelettene. Jeg synes et godt lag med pesto og nykvernet pepper er nydelig på nakkekotelettene.

Ha smør i bunn av en ildfast form. Legg kotelettene i formen. 

Hvis du har god tid anbefaler jeg langsteking. Da blir kotelettene ekstremt møre. Sett dem i ovnen på 125 grader og la dem steke i 2 - 3 timer. En time ut i stekinga hiver du et par desiliter vann i formen. Og gjerne noen grønnsaker som for eksempel løk, sopp og halve tomater. Skru temperaturen litt opp mot slutten hvis kotelettene ikke har fått ordentlig farge.

Har du litt dårligere tid steker du kotelettene på 180 grader i en times tid. Da kan du tilsette vannet etter en halvtime. 

Bruk eventuelt aluminiumsfolie til å dekke formen den siste halvtimen.

Bruk kraften som ligger igjen i bunnen av den ildfaste formen til å lage saus, eller bare bruk kraften som den er til sjy. Lager du saus er det så enkelt som å koke inn kraften med litt fløte eller creme fraiche til ønsket konsistens. 


Denne koteletten har jeg stekt i ovnen sammen med to halve tomater. Koteletten smurte jeg inn med pesto før steking, og tomatene fikk litt salt og pepper på seg. Ved servering øste jeg sjyen fra den ildfaste formen over både kotelett og tomater. Enklere kan det ikke gjøres. Forberedelsene tok meg et par minutter. Så er det bare å sette alt inn i ovnen og vente til middagen er klar.

9 kommentarer:

 1. Høres fristende ut! Får se om jeg finner noe kotelett på tilbud i løpet av sommeren! Er ikke dårlig vær om sommeren digg, alt av kjøtt er på tilbud pga ingen vil ha!

  SvarSlett
 2. Ja, ellers er jo nakkekoteletter relativt billig i utgangspunktet. Og blir det fint vær er koteletter på grillen ikke å forakte det heller :)

  SvarSlett
 3. Akkurat sånn lager jeg nakkekotelettene mine også! De blir så saftige og møre, og det blir masse deilig fett igjen til å lage saus av. :)

  SvarSlett
 4. Ja, ikkesant! Kotelettene smelter jo nesten på tunga etter å ha fått denne behandlingen. Nam :)

  SvarSlett
 5. Dette ble utrolig gode koteletter! Så møre! Stekte dem med masse smør, salt, pepper og estragon, og ved siden lagde jeg den estragonsausen som jeg fant i oppskriften "Nakkekoteletter i estragonsaus". Jeg lagde saus av alt stekefettet fra kotelettene (det var ganske mye sky). Jeg måtte bruke ganske masse fløte for å få en passe salt smak og smakte til med ingrediensene du foreslo. Det ble en helt utrolig god saus, og jeg lagde jo så mye at jeg fikk frosset ned saus til mange middager. Kjekt! Jeg har fått sansen for siden din og kommer nok til å fortsette å teste ut mat herfra :)

  SvarSlett
 6. Skal lage disse i dag !

  SvarSlett
 7. woow great work out there my dear i love it the job,

  SvarSlett
 8. https://guntycoons.com

  SvarSlett
 9. Brunes de ikke i pannen først?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails