søndag 3. juli 2011

Rødvinsmarinert fårefilet med pesto og fetakrem i tomat

Denne oppskriften er inspirert av Gilde sin oppskrift. Hovedforskjellen er at jeg har marinert fileten på egen hånd, istedenfor å bruke Gilde sin ferdigmarinerte. Jeg synes selvmarinert kjøtt får en litt hyggeligere innholdsfortegnelse. Når det gjelder oppskriften på marinaden har jeg ikke satt opp noen nøyaktige mål. Jeg bare slumper ingrediensene ned i en pose uten å måle opp.

Her har jeg beskrevet fremgangsmåten for hvordan du kan steke fileten i ovnen. Du kan selvfølgelig også grille filetene. Da bør det holde å grille dem 3-4 minutter på hver side, før du lar fileten hvile i aluminiumsfolie en stund før servering. Grunnen til at du bør la fileten hvile i folie før du skjærer i den er for å unngå at alle saftene renner ut av fileten når du skjærer i den. Får fileten hvile beholder den saftigheten også etter at du har kuttet den opp.Marinade:

en god klunk rødvin

en god klunk olivenolje

3-4 fedd hakkede hvitløksfedd

litt soyasaus

litt worcestershiresaus

salt & pepper

1 - 2 ts rosmarin

1/2 - 1 ts timian


Resten:

1 - 2 fårefileter

smør

1 tomat per person

pesto

fetakrem 

_______________________________________________________________________________

Ha alle ingrediensene til marinaden i en brødpose. Ha fårefileten i posen og kna godt, så fileten blir godt dekket med marinaden. La ligge i kjøleskapet til dagen etter.

Ta fileten ut av posen og rist av overflødig marinade. Varm opp en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å frese har du fårefileten i panna og bruner den kjapt på begge sider. Bruk høy varme.

Ta fileten ut av stekepanna, stikk et steketermometer i fileten, og legg den i en ildfast form. Sett formen i ovnen og la steke til kjernetemperaturen i fileten når 65 - 68 grader. Pakk fileten inn i aluminiumsfolie, og la hvile 10 - 15 minutter før du skjærer i den.

Skjær toppen av tomatene og grav ut kjernene. Lag fetakrem etter denne oppskriften, og fyll tomatene med fetakremen. Bruker du veldig store tomater holder det kanskje med en halv tomat per person.

Sett en tomat på hver tallerken. Hvis du har problemer med å få tomatene til å stå, kan du skjære av litt av bunnen på dem. Skjær fårefileten i skiver, og fordel på tallerknene. Hell litt pesto over som saus, og server med salat eller grønnsaker. På bildene har jeg servert retten med litt kokte asparges..

2 kommentarer:

  1. Er helt enig med deg i at kjøttet får en mye hyggeligere innholdsfortegnelse om man kjøper det "bart" og gjør jobben selv. Det er nesten vanskelig å få tak i kjøtt naturell i disse grilltider. Tipper at de tjener ganske bra på å selge kjøttet marinert. :-)

    SvarSlett
  2. Ja, vet du, jeg mistenker at den marinaden som ligger i tjukke lag rundt grillkjøttet i butikken er en grei måte for produsenten å kamuflere kjøtt av litt mindre god kvalitet. Dessuten smaker det jo det samme av alt! Samme oransje guffe på det meste.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails