mandag 4. juli 2011

Sjokoladeiskrem med peanøtter

Det er sommer og iskrem hører med, selv om man spiser lavkarbo. I hvert fall en gang i blant. Jeg digger kontrasten mellom salt og søtt, og har alltid syntes at salte peanøtter hører med som topping på sjokoladeis og vaniljeis. Her har jeg like gjerne tilsatt peanøttene i selve iskremen.

Som du ser har jeg også tilsatt litt gelatin i iskremen. Gelatinen gjør av en eller annen grunn at iskremen ikke krystaliserer seg så lett. Dere som er så heldige å eie en iskremmaskin kan derfor trolig droppe gelatinen uten at det gjør noe.


3-4 eggeplommer

4 dl kremfløte

0,5 dl sukrinmelis

1 vaniljestang

60 g mørk sjokolade (minst 70 %)

1 - 2 ts gelatinpulver

litt varmt vann

et par never peanøtter
____________________________________________________________________________________

Varm opp fløten i en kjele. del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frø og stang i den varme fløten. La fløten stå på kokepunktet mens du pisker eggeplommer og sukrinmelis piskes hvitt.

Ha gelatinpulveret i en liten kopp sammen bittelittegrann varmt vann. Akkurat nok til at gelatinen får løst sge opp.

Ha litt av fløteblandingen i eggedosisen og pisk sammen. Ha eggeblandingen over i kjelen med fløte, og rør godt sammen. Varm forsiktig opp, men ikke la det koke. Rør rundt og la massen tykne over den svake varmen. Rør inn gelatinen.

Smelt sjokoladen over et vannbad.

Hell ismassen over i en stålbolle. Rør litt av ismassen inn i den smeltede sjokoladen, og deretter røres sjokoladeblandingen inn i ismassen. La massen kjøle ned på kjøkkenbenken.

Ha peanøttene i ismassen. Ha isen i fryseren, og rør hver halvtime til isen har stivnet..

22 kommentarer:

 1. Sikle ........ dette så skikkelig godt ut. Kanskje jeg må prøve meg på is igjen snart ;)

  SvarSlett
 2. Gelatin i is er bra uansett om du har maskin eller ikke. Det fungerer som stabilisator og er gunstig på mange måter. Jeg skal prøve guarkjernemel istedet - det er mer vanlig i is nå om dagen. Les gjerne innlegget mitt om hjemmelaget is.

  SvarSlett
 3. Uten ismaskin må man jo ofte røre en del ganger underveis i innfrysningsprosessen, så det ikke skal krystallisere seg så fælt. Men siden du putter gelatinen i, og sier at det ikke krystalliserer seg like mye da, dropper du da røreprosessen? :-)

  SvarSlett
 4. @Spiseskje: Nei, det kan man ikke dessverre. Som det står i oppskriften rører jeg en gang i halvtimen helt til det ikke går an å røre lenger. Jeg tror jeg må kjøpe meg ismaskin for å gjøre det litt enklere for meg selv altså ;)

  @Matentusiasten: Takk for tipset. Jeg skal lese innlegget ditt før jeg skal lage is neste gang :)

  @Makro: Ja! Jeg mener bestemt at iskrem er obligatorisk i juli altså.

  SvarSlett
 5. i kveld blir det is! Gikk til innkjøp av maskin i går, 399,- for en Krups på el-kjøp tilbud... det her blir spennende, referat kommer... c",)

  SvarSlett
 6. 399,- var jo ingen upris. Det er en sånn maskin verdt. Hmmm... Jeg venter spent på rapporten :)

  SvarSlett
 7. Gleder meg til å prøve denne oppskriften! Laget vaniljeis i helgen, og det var en skikkelig suksess! Har du noen tips til bruk av eggehvitene som blir igjen? Laget marsipankjeks med de nå i helgen... Blir jo litt igjen etter sauslaging også, og synes det er for ille å kaste mat :-)

  SvarSlett
 8. Juuhuuu!!! Her ble det jordbæris i aften, og maskina levde opp til forventninga! Gleder meg til følgende og førstkommende blir overnevnte "vann i munn" sjokoladeiskremen!!!! i morgen?

  SvarSlett
 9. Nemlig. Regnet i grunn ikke med det heller, og hadde jeg ikke hastet så avgårde i teksten, så hadde jeg jo sett at det stod der ja :-)
  Du er absolutt ikke alene om å fantasere om ismaskin! Spørs om ikke drøm må bli til virkelighet snart ja ;-)

  SvarSlett
 10. @ Tove: De eggehvitene er alltid et tilbakevendende problem. Det finnes jo en del oppskrifter på marengs, kokosmakroner marshmallows og slikt som kan gjøres lavkarbo. Men jeg har ikke noen gode ideer på ordentlig mat egentlig...

  @ Gitte: HURRA! Åh... Jordbæriiiiiis! <3

  @ Spiseskje: Jeg er bare redd for at jeg hadde spist alt for mye is. Haha ;)

  SvarSlett
 11. Is er bare så digg, blir nok lagd en lavkarbo-variant her snart ja:-)
  Så forresten en søt Ice Cream Maker i siste KK, lager iskrem på 10 min. Juhu :-) Men litt dyrere 600,- OBH Nordica.

  SvarSlett
 12. Hoi, 10 min! Det er FARLIG! Da blir det is hver dag hele sommeren :D

  SvarSlett
 13. OBHèn har kun kapasitet til 32ml i slengen, det følger med 2 små skåler, så 2x10min, med Krupsen ble det 1 liter på 25min... godt å ha litt x.tra tilfelle det kom noen forbi.....

  SvarSlett
 14. Hvor mye is blir dette da, ca?:)

  SvarSlett
 15. Tja... En halv liter sånn ca?

  SvarSlett
 16. Sjokoladeisen her er bare fantastisk!!! Droppet peanøttene denne gang, men ikke neste.... jammii!!!

  SvarSlett
 17. Hurra Gitte! Spørs om jeg ikke må lage en ny runde snart :D

  SvarSlett
 18. Denne isen ble supergod! Har aldri tenkt på det før, men peanøtter på sjokoladeis var virkelig en god kombinasjon. Låner gjerne denne oppskriften til bloggen vår om det er greit?

  PS. Europris Pluss (usikker på om også vanlig Europris har) selger iskremmaskin av merket Melissa til 199,- Godt kjøp.

  SvarSlett
 19. Så fint å høre at isen falt i smak. Ja, salt og søtt er utrolig godt sammen altså. Selvfølgelig er det greit at du låner oppskriften:)

  SvarSlett
 20. Nina-Jeanette24 mai, 2012 10:27

  Hei :)

  Jeg har en krups ismaskin, men har ikke brukt den på en evighet....hvordan blander jeg isen hvis jeg bruker maskinen?? Samme rekkefølge???

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager sendt svar Nina. Men ja, i samme rekkefølge :)

   Slett

Related Posts with Thumbnails