onsdag 6. juli 2011

Kyllingsuppe med sennep

Jeg hadde egentlig tenkt å lage denne suppa fra Gullfiskbollen. Men da jeg skulle sette i gang med matlaginga, så streiken nettforbindelsen min. Så da måtte jeg lage suppa uten oppskrift, ut i fra eget hode, og ut i fra hva jeg hadde i kjøleskapet. Suppa ble dermed ikke helt lik gullfiskbollen sin, men likevel kjempegod.

Det enkleste er å bruke kyllingfilet som du bare skjærer i strimler. Men hvis du har tålmodighet til det vil jeg anbefale å bruke kyllinglår som du bener ut og skjærer i biter. Kyllinglår er feitere, og har mer smak.


litt bacon i biter

300 g kyllingkjøtt i strimler

3-4 champignoner i biter

1 gul løk - hakket

2 fedd hvitløk - hakket

6 dl vann

1 - 2 ss kyllingfond

3 ts sennep (f.eks. skånsk)

3 dl fløte

4 asparges i biter

hvitpepper
_______________________________________________________________________________

Stek baconbitene i en stekepanne til de er sprø. Ta baconet ut av panna, men la baconfettet være igjen.

Stek kyllingbitene i baconfettet. Bruk smør dersom det ikke er nok baconfett. Ta kyllingen ut av panna, og sett til siden.

Stek løk, hvitløk og sopp i panna til løken og soppen er blitt myk.

Hell sopp og løk over i en kjele, og hell vann, fløte, fond og sennep i kjelen sammen med løkblandingen. Kok opp og la koke i 5 minutter.

Ha i asparges og la koke i et par minutter til. Ha i kyllingen og la putre i enda et par minutter. Smak til med hvitpepper, og evt. mer fond eller salt.

Hell over i dype tallerkner og dryss bacon og hakket gressløk over.15 kommentarer:

 1. Denne skal prøves til middag i dag. Det så jo kjempegodt ut!

  SvarSlett
 2. Åh, jeg lover, den er supergod :)

  SvarSlett
 3. Høres spennende ut :) :) :)

  For matelskere anbefaler jeg å ta en tur på europeisk matmarked! Masse spennende mat og ingredinser å kjøpe :) http://innoventi.blogspot.com/2011/07/det-skjer-i-byen-var.html

  SvarSlett
 4. Kristin: Det matmarkedet ser HELT FANTASTISK ut!!! Nå skulle man jammen ha vært i Arendal altså!

  SvarSlett
 5. Hei.
  Tusen takk for at du deler dette mangfoldet av oppskrifter og idèer på bloggen din, jeg har lagret den som en av mine favoritter:)
  Beate

  SvarSlett
 6. Så hyggelig! Takk Beate :)

  SvarSlett
 7. Jeg elsker bloggen din!

  SvarSlett
 8. Laget suppen i går. Det ble jo helt fantastisk! Takk for god oppskrift. Det er nok definitivt ikke siste gangen jeg lager den.

  SvarSlett
 9. @ Stine: Takk <3

  @ HSL: Hyggelig å høre at du likte den :)

  SvarSlett
 10. Sitter her og er totalt forspist etter å ha hatt denne suppa til middag i dag. Den var en skikkelig høydare, og vil heretter bli fast følgesvenn til middag her i huset. Lagde den uten sopp, da mannen ikke spiser det, men ellers fulgte jeg oppskriften ganske slavisk. Takk for god middag og en super blogg!:)

  SvarSlett
 11. Saa flott Camilla. Takk for hyggelig tilbakemelding :)

  SvarSlett
 12. Takker for nok ett funn, og her må vel også takkes høyere makter for at du ikke hadde nett-tilgang den dagen........ ; )

  SvarSlett
 13. Kult at du likte den Gitte. Nå er sikkert originalen også god da ;)

  SvarSlett
 14. Jeg vil bare si at jeg har følgt denne bloggen i 2 dager. Jeg har chrons og ble anbefalt Lchf kuren av en annen med chrons. Jeg laget denne suppen i dag og frokostrundstykkene..Helt fantastisk for å være en som er nybegynner i dette, tror jeg kommer til å like denne form for å lage mat. Kjæresten min hadde ikke spist så god suppe før, så det er jo et godt tegn på at dette vil funke:) takk for en fantastisk blogg..

  SvarSlett
 15. Så stas å høre at du har likt de oppskriftene du har prøvd herfra! Det blir spennende å se hvordan den nye kosten fungerer på chrons hos deg. Jeg har hørt om flere med chrons som har fått veldig gode resultater. Ønsker deg masse lykke til. Og tusen tusen takk for hyggelige ord :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails