søndag 30. januar 2011
Italiensk kjøttbrød
Jeg har hatt så lyst på kjøttbrød, helt siden jeg leste om Makronellas kjøttbrød i begynnelsen av januar, at jeg holdt på å bli tullete. Og endelig har jeg fått ut finger'n. Jeg gikk for en italienskinspirert variant denne gangen.
300 g medisterdeig
300 g kjøttdeig av storfe
1 liten gul løk - finhakket
5-6 ferske champignioner - finhakket
3 fedd hvitløk - finhakket
6 soltørkede tomater - finhakket
2 ts oregano
1 ss pesto
1/2 ts timian
salt & pepper
1/2 kopp revet parmesan
1 egg
1 dl fløte
smør/olivenolje til steking og smøring
parmaskinke (kan byttes ut med spekeskinke eller bacon)
pinjekjerner
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader.
Stek sopp, løk og hvitløk til løken er blank og myk, og til soppen har sluppet væsken, og væsken har fordampet. Tilsett soltørket tomat mot slutten av steketiden.
Ha løk- og soppblandingen i en stor bolle, og la det bli avkjølt.
Tilsett krydder, parmesan, egg og fløte i bollen. Rør godt rundt. Vær litt forsiktig med saltet, da det er mye saltsmak i parmesanen. Bland godt sammen.
Tilsett kjøttdeig og medisterdeig. Bland godt til kjøttmassen begynner å bli seig.
Smør en ildfast form eller en brødform og hell kjøttmassen i formen. Dytt kjøttmassen godt ned og klapp den jevn på toppen.
Legg spekeskinke/bacon i striper over kjøttmassen, og strø pinjekjerner mellom stripene.
Sett formen i ovnen, og la den steke i 50-60 minutter. Du kan sjekke om kjøttbrødet er ferdig ved å stikke et steketermometer i kjøttbrødet. Når kjernetemperaturen har nådd 70-75 grader er kjøttbrødet ferdig. La kjøttbrødet hvile i 10 minutter før du begynner å skjære i det.
.
300 g medisterdeig
300 g kjøttdeig av storfe
1 liten gul løk - finhakket
5-6 ferske champignioner - finhakket
3 fedd hvitløk - finhakket
6 soltørkede tomater - finhakket
2 ts oregano
1 ss pesto
1/2 ts timian
salt & pepper
1/2 kopp revet parmesan
1 egg
1 dl fløte
smør/olivenolje til steking og smøring
parmaskinke (kan byttes ut med spekeskinke eller bacon)
pinjekjerner
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader.
Stek sopp, løk og hvitløk til løken er blank og myk, og til soppen har sluppet væsken, og væsken har fordampet. Tilsett soltørket tomat mot slutten av steketiden.
Ha løk- og soppblandingen i en stor bolle, og la det bli avkjølt.
Tilsett krydder, parmesan, egg og fløte i bollen. Rør godt rundt. Vær litt forsiktig med saltet, da det er mye saltsmak i parmesanen. Bland godt sammen.
Tilsett kjøttdeig og medisterdeig. Bland godt til kjøttmassen begynner å bli seig.
Smør en ildfast form eller en brødform og hell kjøttmassen i formen. Dytt kjøttmassen godt ned og klapp den jevn på toppen.
Legg spekeskinke/bacon i striper over kjøttmassen, og strø pinjekjerner mellom stripene.
Sett formen i ovnen, og la den steke i 50-60 minutter. Du kan sjekke om kjøttbrødet er ferdig ved å stikke et steketermometer i kjøttbrødet. Når kjernetemperaturen har nådd 70-75 grader er kjøttbrødet ferdig. La kjøttbrødet hvile i 10 minutter før du begynner å skjære i det.
.
Etiketter:
italiensk,
kjøttdeig,
medisterdeig,
middag,
parmesan,
storfekjøtt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg har også tenkt å lage kjøttbrød, men det er bare blitt med tanken. Nå er jeg blitt inspiret til å prøve jeg og! Takk! : )
SvarSlettHehe, ja av og til tar det litt tid fra tanke til handling ;)
SvarSlettFrida, så nydelig det ser ut. Skal lages:)
SvarSlettTakk Line ♥
SvarSlettNemmen - huffda, ille å høre at jeg nesten har gjort deg tullete ..... he he men kan trøste deg med at du har nå snudd det -for denne så bare såååå fristende og god ut -skal prøves SNART!!!
SvarSlettDet fine med kjøttbrød er at det er så utrolig mange muligheter -bare fantasien som setter grenser for smak og utforming nesten - gleder meg til smake din varian !!
Ha en strålende søndag
Hahaha, sånn kan det gå ;) Enig med deg altså. Egentlig burde man lage kjøttbrød mye oftere, for det er jo ikke noen fare for å gå lei med alle variasjonsmulighetene. Også er det så fin restemat synes jeg. Funker til og med som pålegg på en lavkarboskive med majo morgenen etter.
SvarSlettSå ut som en kjøttpudding - men en nye mer fristendende en!! Jeg HATER kjøttpudding... men dette her burde jo prøves... :D
SvarSlettSer kjempegodt ut! Tror ikke jeg har spist kjøttbrød siden jeg var liten - takk for påminnelsen! :-)
SvarSlettUffda, Veronica. Men jeg må innrømme at jeg ikke er stor fan av kjøttpudding selv. Det er litt mer motstand og tekstur i kjøttbrød.
SvarSlettIna: Jeg må innrømme at jeg forbinder kjøttbrødet med 80-tallet. På tide med en ny vår for kjøttbrødet kanskje?
Kjøttbrød er bare nydelig! Pleier å lage en variant fylt med hele kokte egg, med hakket salami og oliven i deigen, bakt i fløte og tomater i ovnen....gøtt! :)
SvarSlettNannah.
Oooh! Det høres skikkelig digg ut Nannah. Jeg merker at jeg må lage flere kjøttbrødvarianter i tiden fremover.
SvarSlettJeg lager nesten tilsvarende, men jeg har ricotta oppi også. Da blir det veldig saftig og godt! Bare et lite tips. :-)
SvarSlettGodt tips! Takk :)
SvarSlettDenne oppskriften så bare så god ut. Jeg har lyst til å servere denne litt senere i uken.
SvarSlettDa håper jeg du liker den Elisabeth :)
SvarSlettDa har jeg hatt et nydelig måltid med mine venner hvor alt dreide seg om den italienske kjøttpuddingen. Det ble ikke helt etter oppskriften, fordi jeg manglet et par ingredienser som jeg måtte bytte ut. Ellers serverte jeg retten med bakte poteter, gulrøtter og rosenkål. Og nå er vi så gode og mette. Tusen takk for en fantastisk lavkarbo oppskrift :-)
SvarSlettSå hyggelig Elisabeth! Godt å høre at du er fornøyd :)
SvarSlettHva gjør man med pestoen? :) Står og lager brødet akkurat nå og lurer... hehe.
SvarSlettOi, har jeg glemt å si noe om den... JAja, nå er vel kjøttbrødet ditt ferdig, men pestoen skal blandes med alt det andre :)
Slett