søndag 2. januar 2011
Ørret med baconostsaus
En skikkelig deilig, lettlaget og ikke minst rask fiskerett. Ørreten kan selvfølgelig byttes ut med laks hvis du vil det.
4 personer
smør/rapsolje
800 g ørretfilet
pepper (evt. sitronpepper) & litt salt
saus:
1/2 hakket løk
smør
2,5 dl fløte
100 g baconost (smørbar)
salt & pepper
hakket gressløk/persille
___________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader. Smør en ildfast form med smør/rapsolje og legg fileten i formen. Salte og pepre.
Stek løken i smør i en kjele til den er blank og myk. Hell fløte over og kok opp.
Mens fløten koker, sett fisken i ovnen, og la steke i 12-15 minutter.
Når fløten har kokt i noen minutter tilsetter du baconost i sausen. Smak til med salt og pepper og ha urtene i sausen. La sausen småputre til fisken er ferdig stekt.
Server med de grønnsakene du liker best. Her har jeg servert fisken med smørdampet sikori.
...
4 personer
smør/rapsolje
800 g ørretfilet
pepper (evt. sitronpepper) & litt salt
saus:
1/2 hakket løk
smør
2,5 dl fløte
100 g baconost (smørbar)
salt & pepper
hakket gressløk/persille
___________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader. Smør en ildfast form med smør/rapsolje og legg fileten i formen. Salte og pepre.
Stek løken i smør i en kjele til den er blank og myk. Hell fløte over og kok opp.
Mens fløten koker, sett fisken i ovnen, og la steke i 12-15 minutter.
Når fløten har kokt i noen minutter tilsetter du baconost i sausen. Smak til med salt og pepper og ha urtene i sausen. La sausen småputre til fisken er ferdig stekt.
Server med de grønnsakene du liker best. Her har jeg servert fisken med smørdampet sikori.
...
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Herlig! Nå kjenner jeg at skal bli skikkelig godt å spise annet enn tradisjonell julemat. Gleder meg til mange oppskrifter og tips fra deg fremover :)
SvarSlettHehe, ja nok julemat nå! Nå merker jeg at det eneste som frister er fisk, thaimat og friske salater. Det er typisk januar.
SvarSlettYammi!!! Helt enig!! Deilig januarmat :-D
SvarSlettDenne så fristende ut - har blitt alt for lite fisk de siste ukene - Har ennå rester av julemat, men de kan fint godgjøre seg i frysen litt til det blir fristende igjen. Godt med jul og godt med normale dager igjen :)
SvarSlettJa, ikkesant :) Blir nok mye fisk i ukene fremover.
SvarSlettHei! Går det an å bruke den baconost-sausen til andre ting enn fisk?:-)
SvarSlettJa, jeg tipper den er kjempegod både til for eksempel kylling og svinekjøtt for eksempel.
SvarSlett