søndag 2. januar 2011

Ørret med baconostsaus

En skikkelig deilig, lettlaget og ikke minst rask fiskerett. Ørreten kan selvfølgelig byttes ut med laks hvis du vil det.



4 personer


smør/rapsolje

800 g ørretfilet

pepper (evt. sitronpepper) & litt salt


saus:

1/2 hakket løk

smør

2,5 dl fløte

100 g baconost (smørbar)

salt & pepper

hakket gressløk/persille
___________________________________________________________________________________

Sett ovnen på 180 grader. Smør en ildfast form med smør/rapsolje og legg fileten i formen. Salte og pepre.

Stek løken i smør i en kjele til den er blank og myk. Hell fløte over og kok opp.

Mens fløten koker, sett fisken i ovnen, og la steke i 12-15 minutter.

Når fløten har kokt i noen minutter tilsetter du baconost i sausen. Smak til med salt og pepper og ha urtene i sausen. La sausen småputre til fisken er ferdig stekt.

Server med de grønnsakene du liker best. Her har jeg servert fisken med smørdampet sikori.




...

7 kommentarer:

  1. Herlig! Nå kjenner jeg at skal bli skikkelig godt å spise annet enn tradisjonell julemat. Gleder meg til mange oppskrifter og tips fra deg fremover :)

    SvarSlett
  2. Hehe, ja nok julemat nå! Nå merker jeg at det eneste som frister er fisk, thaimat og friske salater. Det er typisk januar.

    SvarSlett
  3. Yammi!!! Helt enig!! Deilig januarmat :-D

    SvarSlett
  4. Denne så fristende ut - har blitt alt for lite fisk de siste ukene - Har ennå rester av julemat, men de kan fint godgjøre seg i frysen litt til det blir fristende igjen. Godt med jul og godt med normale dager igjen :)

    SvarSlett
  5. Ja, ikkesant :) Blir nok mye fisk i ukene fremover.

    SvarSlett
  6. Hei! Går det an å bruke den baconost-sausen til andre ting enn fisk?:-)

    SvarSlett
  7. Ja, jeg tipper den er kjempegod både til for eksempel kylling og svinekjøtt for eksempel.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails