fredag 28. januar 2011
Portobellopizza
Ikke så mye en oppskrift som et tips, dette her. Her har jeg brukt portobellosopp som en slags minipizzabunner. Hva du bruker som fyll blir jo opp til din egen fantasi. Her kommer tre varianter.
3 portobellosopp
olivenolje/hvitløksolje
fyll (se lenger ned)
revet ost
_________________________________________________________________________________
Fjern stilken på soppene. Pensle soppene rundt det hele med olje. Soppen trekker til seg olje, så pensle dem gjerne 2-3 ganger. Pensle bunnen av en ildfast form med den samme oljen, og legg soppen i formen.
Fyll soppen med ønsket fyll (se under). Topp med revet ost og stek i ca. 10-15 minutter på 220 grader til osten er smeltet og gjerne begynner å få farge.
Denne portobellosoppen har er laget med kjøttfyll. Fyllet er restene av denne kjøttsausen. Foruten vanlig ost, har den også fått litt gorgonzola på toppen.
Denne portobellosoppen er fylt med litt hakkede tomater, pesto og krydder (oregano, salt og pepper) i bånn, før den har fått ost og pepperoni på toppen.
Denne portobellosoppen er fylt med hakkede tomater, løk, krydder (oregano, timian, salt og pepper) og pølsebiter.
Og liker du disse, så liker du garantert også disse fylte portobellohattene gratinert med gruyere. En av mine favoritter.
3 portobellosopp
olivenolje/hvitløksolje
fyll (se lenger ned)
revet ost
_________________________________________________________________________________
Fjern stilken på soppene. Pensle soppene rundt det hele med olje. Soppen trekker til seg olje, så pensle dem gjerne 2-3 ganger. Pensle bunnen av en ildfast form med den samme oljen, og legg soppen i formen.
Fyll soppen med ønsket fyll (se under). Topp med revet ost og stek i ca. 10-15 minutter på 220 grader til osten er smeltet og gjerne begynner å få farge.
Denne portobellosoppen har er laget med kjøttfyll. Fyllet er restene av denne kjøttsausen. Foruten vanlig ost, har den også fått litt gorgonzola på toppen.
Denne portobellosoppen er fylt med litt hakkede tomater, pesto og krydder (oregano, salt og pepper) i bånn, før den har fått ost og pepperoni på toppen.
Denne portobellosoppen er fylt med hakkede tomater, løk, krydder (oregano, timian, salt og pepper) og pølsebiter.
Og liker du disse, så liker du garantert også disse fylte portobellohattene gratinert med gruyere. En av mine favoritter.
Etiketter:
blåskimmelost,
enkel/kjapp,
kjøttdeig,
kveldsmat,
lunsj,
middag,
rester,
sopp
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam, det så veldig godt ut! Takk for tipset, nå er i hvertfall fredagskvelden i boks:-)
SvarSlettmvh
Vibecke
Hei Frida,
SvarSlettDette så godt ut, nysgjerrig på disse soppene, er det mest sannsynlig å finne de i en asiatisk forretning eller...?
Takk Vibecke :) God fredagskeveld!
SvarSlett@Gitte: Jeg pleier å kjøpe portobellosopp på Meny. Jeg tenker at det kanskje er den typen butikker (velassorterte matbutikker) som er det mest sannsynlige stedet å finne dem.
Aha, da er kveldskosen berga her også,
SvarSlettTakk for kjapt svar!;)
Mmmm dete ser jo riktig så snadder ut!
SvarSlettSkal garantert prøves!
Ha en riktig fin helg!
Takk takk Linda. God helg til deg også :)
SvarSlettSå smart Frida!! Dette skal testes :-D Elsker sopp med fyll!!! Men har ikke hatt pizzafyll på de noen gang og heller ikke prøvd porobellosopp!! Får vann i munnen her!!! God helg.
SvarSlettPortobellosopp er jo kjempesmart. Mye mer plass til fyll på de svære flakene av noen sopp;) God helg til deg også Janicke :)
SvarSlettSmart - kjempesmart :)
SvarSlettSoppene ble veldig gode! Fant soppene på Meny og osten på Sultan! Namminamm....
SvarSlettGøy å høre at du likte dem Gitte!
SvarSlettFunker det med store sjampinjonger?
SvarSlettFor vi har ikke Meny her jeg bor, og er ikke sikker på om det finnes Portobellosopp her i byen x)
Medusa: Champignonene er ikke like flate (og store) som portobelloen. Så da får du mer fylte sopp en pizzaaktig fasong på dem. Men fylte sopp er kjempegodt det også. De får også en litt annen konsistens selvsagt. Også tror jeg kanskje muligens de må steke litt lenger enn portobelloen?
SvarSlett