mandag 31. januar 2011
Kokt torsk med egg- og persillesaus
God saus til kokt torsk.
800 gram torskefilet
1 laurbærblad
sitronsaft
salt
noen hele pepperkorn
til sausen:
1 ½ dl fløte
4 hardkokte egg i terninger
2 bunter persille - finhakket
250 g smør
_______________________________________________________________________________
Kok opp fløte og smør til sausen, og la koke til sausen tykner.
Mens fløten koker, kok opp en kjele med vann tilsatt salt, pepperkorn, laurbærblad og litt sitronsaft. Del torskefileten i passe stykker og legg dem i kjelen. Skru ned temperaturen, og la fisken trekke rett under kokepunktet i 10-12 minutter.
Tilsett hakket egg, persille og salt og pepper i fløten når den har tyknet godt, og rør rundt.
Server fisken med saus og kokte grønnsaker.
Her er fisken servert med braissert purre. Oppskriften kommer etter hvert...
800 gram torskefilet
1 laurbærblad
sitronsaft
salt
noen hele pepperkorn
til sausen:
1 ½ dl fløte
4 hardkokte egg i terninger
2 bunter persille - finhakket
250 g smør
_______________________________________________________________________________
Kok opp fløte og smør til sausen, og la koke til sausen tykner.
Mens fløten koker, kok opp en kjele med vann tilsatt salt, pepperkorn, laurbærblad og litt sitronsaft. Del torskefileten i passe stykker og legg dem i kjelen. Skru ned temperaturen, og la fisken trekke rett under kokepunktet i 10-12 minutter.
Tilsett hakket egg, persille og salt og pepper i fløten når den har tyknet godt, og rør rundt.
Server fisken med saus og kokte grønnsaker.
Her er fisken servert med braissert purre. Oppskriften kommer etter hvert...
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Fekk lyst på fisk faktisk!!! Digga bloggen din!!!:)
SvarSlettDu er utrolig flink! Tusen takk for deilig oppskrift!
SvarSlettTantebleik og Hanne Elin: Takktakk,søte dere!
SvarSlettLekkert :-D
SvarSlett