onsdag 2. juni 2010

Espresso Ricottakrem

En fløyelsmyk voksendessert med deilig bittersøt kaffesmak. Jeg fordelte denne oppskriften på to porsjoner. Det var veldig mektig, så det rekker nok egentlig helt fint til tre porsjoner.



ca 100-150 g Ricotta

1 dl kremfløte

1-2 ts instant espressopulver

2 ss sukrin

evt. bittelittegrann cognac eller brandy 

litt finhakket mørk sjokolade
___________________________________________________________________________________


Pisk kremfløten til krem. Visp ricotta , sukrin, espressopulver og evt. litt cognac til en jevn blanding i en annen bolle. Vend kremen inn i ricottaen og smak på blandingen. Smak til med mer søtt om nødvendig.  Fordel i små skåler eller glass, og pynt med finhakket mørk sjokolade.





 

4 kommentarer:

  1. Detta var väldigt gott - och så enkelt! :-) Ska tro om man kan frysa det lätt och få en slags semifreddo?

    SvarSlett
  2. Så bra at du likte den Emma. Vet ikke hvordan den blir om du fryser den. Men la meg få høre hvordan det gikk om du forsøker :)

    SvarSlett
  3. Jag provade att frysa den, men den var nog bäst kylskåpskall ;-) Den var lite för länge i frysen tror jag (blev som iskrem), kanske ca en halvtimme räcker så den inte blir stenhård :-)

    SvarSlett
  4. Ok. Takk for rapport. Kanskje jeg også skal gjøre et forsøk med en halvtime i fryseren neste gang jeg lager denne. Det høres jo veldig godt ut da :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails