mandag 22. mars 2010

Spareribs med Oliven, Rosmarin og Sitron

En oppskrift fra fantastiske Mark Bittman i NYT. Jeg har ikke vært noe flink til å bruke oliven i matlagingen. Det må det bli en endring på, for dette var deilig mat. Kjøttet ble så mørt at det bare smeltet i munnen. Og olivensmaken hadde virkelig trengt inn i kjøttet. Av den grunn er det viktig at du bruker gode oliven.

Oppskriften sier at det skal være spareribs. Jeg hadde bare grillribbe denne gangen, men det fungerte like bra.Til fire personer trenger du:

1 kg spareribs/grillribbe 

litt olivenolje 

3-4 fedd hvitløk - hakket

1 tørket rød chili - hakket (fjern gjerne frøene) 

1 ts rosmarin

salt & pepper 

1 kopp gode oliven (f.eks. kalamati)

1 sitron - vasket og i tynne skiver

1 kopp vann eller hvitvin (jeg hadde ikke vin og brukte derfor vann og en god klunk med tørr sherry, det fungerte også bra)
___________________________________________________________________

Ha olje, hvitløk, chili og rosmarin i stekepanna. Når det begynner å frese legger du ribbebitene i panna. Brun kjøttet på begge sider. Det tar omtrent ti minutter tilsammen. Salte og pepre kjøttet mens du steker det.

Hell vann/hvitvin i panna og la det koke kort før du tilsetter sitronskiver og oliven. Skru ned varmen og la kjøttet putre med lokk. La det putre i 30-40 minutter, og snu kjøttstykkene hvert tiende minutt. Pass på at kraften ikke koker bort. Tilsett litt ekstra vann underveis om nødvendig.

Legg kjøttet på tallerkner, legg sitronskiver og oliven på kjøtt og øs av kraften over det hele. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails