søndag 28. mars 2010

Chiliribbe

Ribbe er helt utmerket mat når man spiser LCHF. Jeg koser meg med at ribbe kan spises året rundt, og ikke bare en stakket stund i desember måned. Men når ribbe er blitt så dagligdags, så er det viktig å variere den litt. Man blir jo faktisk lei om man skulle spise juleribbe året rundt. Så her kommer det en oppskrift på chiliribbe med masse smak av både hvitløk og ingefær. Den er nydelig.

1 kg ribbe

salt

pepper

6 - 8 fedd hvitløk

rikelig med fersk ingefær

1 rød chili

tørket koriander

sesamolje
__________________________________________________________________


Gni ribba inn med salt og pepper. Ha massevis av hakket hvitløk, ingefær og chili på ribba. Stapp godsakene godt ned i alle sprekker i kjøttet. Hell litt sesamolje over og strø litt tørket koriander over til slutt. Pakk ribba inn i litt matpapir og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.


Ta gjerne ribba ut av kjøleskapet et par timer før du skal steke den. Forvarm ovnen til 200 grader. 

Legg ribba med svorsiden ned i en ildfast form. Hell kokende vann i formen til det dekker svoren. Dekk formen med aluminiums folie, sett den inn i ovnen og la den dampe i 30 minutter.

Ta ribba ut av ovnen, fjern aluminiumsfolien, og snu ribba med svorsiden opp. Legg eventuelt en liten tallerken under ribba om det er nødvendig for å få fett og kraft til å renne av svoren etterhvert som ribba steker.

Sett ned temperaturen til 160 grader og stek videre i 1,5 til 2 timer. Dersom svoren ikke er blitt sprø setter du opp temperaturen til 275 grader, skrur på grillfunksjonen på ovnen og lar ribba stå  i noen minutter til svoren blir sprø. Følg godt med. Dette går fort. Det er sekunder mellom perfekt sprø svor og en svidd ribbe.

La ribba stå og hvile i et kvarter utenfor ovnen før du begynner å skjære i den. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails