torsdag 18. mars 2010

Fennikelkylling

Dette er en av rettene som beviser at det enkle ofte er det beste. Få ingredienser, få smaker, men sammen blir de absolutt nydelige. Kyllingen tar til seg smak fra fennikelen og fennikelen tar til seg smak fra kyllingen. Denne retten kommer til å bli en gjenganger på mitt middagsbord. Oppskriften har jeg funnet på matbloggen til Mark Bittman i The New York Times.


Til fire porsjoner


Rikelig med olivenolje

6 kyllinglår

2-4 fennikler (avhengig av størrelsen)

salt & pepper

hakket bladpersille

1 sitron i båter
__________________________________________________________________

Sett ovnen på 230 grader

Kutt fenniklene i biter, hell rikelig med olivenolje i en ildfast form og spre fennikelbitene utover i formen. Salte og pepre. Hell litt mer olivenolje over bitene. Grill fennikelbitene i ca. 10 minutter.

Del kyllinglårene i to ved leddet. Salte og pepre kyllingen. Ta den ildfaste formen ut av ovnen og spre kyllingbitene oppå fennikelen. Stek i 15 minutter.

Ta formen ut av ovnen igjen. Øs litt av kraften over kyllingene og sett inn i ovnen igjen. Skru eventuelt ned temperaturen litt sånn at kyllingen ikke blir svidd, og stek videre i 15 minutter til.

Anrett fennikel og kylling på tallerken. Hell litt kraft over fenikkelen, og pynt med bladpersille og sitronbåter.  Jeg glemte visst både sitronbåter og persilledryss denne gangen. Det var godt i alle fall.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails