tirsdag 9. mars 2010
Asiatiske Lakseboller
Disse laksebollene ble jeg veldig fornøyd med, om jeg så må si det selv. Kjempegode! Denne oppskriften er beregnet på 2 personer. Hvis jeg lager hver bolle med ca. en spiseskje laksebolledeig blir det 10-12 boller.
250 gram benfri og skinnfri laks - ferdig kokt og avkjølt
2 ss majones (blir nok best med Hellmanns majones)
1-2 vårløk - finhakket
1 hvitløksfedd - finhakket
1/2 ss revet fersk ingefær
2-3 ss hakket fersk koriander
1/4 - 1/2 rød chili uten frø - finhakket
1-2 ss limejuice
1-2 ss asiatisk fiskesaus (kan evt. byttes ut med salt om du ikke har fiskesaus)
2 ss sesamfrø
2 ts fiberhusk
olje til steking
___________________________________________________________________
Bland alle ingrediensene unntatt oljen. Rør godt til det er blitt en masse som er lett å forme. Sett stekepannen på middels varme og stek bollene i oljen til de er gyldenbrune.
Server for eksempel med salat og evt. en rømmeklatt.
Hvis du serverer med en dip kan disse fungere som tapas også.
250 gram benfri og skinnfri laks - ferdig kokt og avkjølt
2 ss majones (blir nok best med Hellmanns majones)
1-2 vårløk - finhakket
1 hvitløksfedd - finhakket
1/2 ss revet fersk ingefær
2-3 ss hakket fersk koriander
1/4 - 1/2 rød chili uten frø - finhakket
1-2 ss limejuice
1-2 ss asiatisk fiskesaus (kan evt. byttes ut med salt om du ikke har fiskesaus)
2 ss sesamfrø
2 ts fiberhusk
olje til steking
___________________________________________________________________
Bland alle ingrediensene unntatt oljen. Rør godt til det er blitt en masse som er lett å forme. Sett stekepannen på middels varme og stek bollene i oljen til de er gyldenbrune.
Server for eksempel med salat og evt. en rømmeklatt.
Hvis du serverer med en dip kan disse fungere som tapas også.
Etiketter:
asiatisk,
fisk,
meieriproduktfritt,
middag,
tapas
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så utrolig mange flotte oppskrifter!
SvarSlettJeg er innom bloggen din hver dag :)
Godt mulig du kan få meg til å like å lage mat, hehe
Så glad jeg blir for å høre at du er en fast besøkende. Det er sånt som motiverer meg til å legge ut flere oppskrifter vet du. Og enda gladere blir jeg hvis du blir glad i å lage mat :)
SvarSlett