lørdag 13. mars 2010

Vietnamesiske squashnudler med scampi

Ris og nudler er grunnstammen i det vietnamesiske kjøkkenet. Så for å få til vietnamesisk mat må det jukses litt på stivelsesfronten. Jeg har byttet ut nudlene med squash, og det funker helt utmerket.

Vietnameserne bruker ikke salt, men en fiskesaus som er laget av tørket ansjos, og som gir akkurat passe salt smak. Det høres kanskje merkelig ut, og nei, det lukter ikke spesielt godt av den sausen, men jeg lover at det blir godt i maten.

Det kan være lurt å lese gjennom hele oppskriften før du begynner. Ting skal nemlig skje kjapt mot slutten. 

 

Til 2 personer


20 scampi (eller 12 store)

1 rød chili uten frø - hakket

3 ss sesamolje

2 båt hvitløk - knust og hakket

2 ss revet frisk ingefær

2 ss finhakket sitrongress (bare den hvite tyggbare kjernen)

2 ss soyasaus

kvernet sort pepper

2 ss fiskesaus

squash

bønnespirer

limebåter 
___________________________________________________________________

Bland sammen chili, hvitløk, ingefær, sitrongress (kan evt byttes ut med litt lime), sesamolje, soyasaus og fiskesaus. Mariner scampiene i blandingen i minst et par timer. Gjerne over natten.

Del squashen i to på langs. Bruk en ostehøvel til å høvle av lange strimler av squashen. Legg strimlene i et dørslag og salte dem godt. La ligge i minst en halvtime.

Kok opp vann.

Begynn å steke scampiene på den ene siden i 30 - 60 sekunder. Når du snur scampiene har du squashen i det kokende vannet.

Stek scampiene på andre siden i 30-60 sekunder. Mens scampiene steker ferdig på den andre siden heller du squashen fra det kokende vannet og over i dørslaget igjen. Squashen bør ikke koke mer enn et halvt minutt. Rist godt på dørslaget så du kvitter deg med mesteparten av vannet.

Hell squashen over scampiene i panna sammen med marinaden du brukte til scampiene og bønnespirer. Pepre. La alt frese i panna et minutts tid eller to mens du rører det hele forsiktig sammen.

Legg på tallerkner sammen et par båter lime. Limen skvises over før du spiser. 

2 kommentarer:

  1. Denne gleder jeg meg til å prøve! Nam! Lisbeth

    SvarSlett
  2. Ja, veldig godt altså. Det er veldig lite fett i denne retten, så den kjennes lett i magen. Jeg synes det er deilig i blant med tanke på en ellers ganske fettrik kost.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails